Victoria, vC – Die afgelope paar weke was baie uitdagend vir baie lede van ons gemeenskappe, veral swart mense, inheemse mense en mense van kleur. Die gesprekke en deel van stories wat in ons gemeenskappe begin gebeur het, is baie kragtig. Hierdie deel en leer bied 'n geleentheid vir die Victoria en Esquimalt-polisieraad en die Victoria-polisiedepartement om 'n blik op sommige van ons huidige prosesse en praktyke te neem en om maniere te soek om te verbeter.

Hierdie is 'n geleentheid vir die Victoria en Esquimalt-polisieraad en die Victoria-polisiedepartement om betrokke te raak by die moeilike en ongemaklike gesprekke wat nodig is om te leer wat ons moet doen om te verseker dat alle lede van ons gemeenskap veilig voel, oral, by alle tye.

Daarom het die Raad gisteraand by ons vergadering die volgende mosies eenparig aanvaar. Ons sal begin deur na die gemeenskap te luister.

  1. Versoek dat die Voorsitter en/of burgerlede van die Groter Victoria Polisie Diversiteitsadvieskomitee binne ses maande en op 'n kwartaallikse basis daarna in openbare Polisieraadvergaderings hul idees en aanbevelings vir verbeterings by die Victoria Polisiedepartement voorlê.
  2. Dat die Raad die Hoof versoek om so vroeg as prakties 'n omvattende lys van die vooroordeelbewustheid, antirassisme, kulturele sensitiwiteit en de-eskalasie-opleiding wat lede van die Victoria-polisiedepartement tans ontvang by die openbare raadsvergadering voor te lê en sy aanbevelings vir bykomende opleiding en bewusmakingsgeleenthede.
  3. Dat 'n demografiese ontleding van die Victoria-polisiedepartement onderneem word om te verstaan ​​hoe die samestelling van VicPD in terme van swart, inheemse, gekleurde mense en vroue teen die samestelling van die algemene bevolking meet. Dit sal vir ons 'n basislyn gee en ons wys waar daar ruimte is vir fokus in werwing.
  4. Dat die Hoof enige ander aanbevelings aan die Raad maak vir sy oorweging om rassisme en diskriminasie aan te spreek.

Die Victoria en Esquimalt Polisieraad sal hard werk aan hierdie belangrike gemeenskapskwessies en sal die publiek op hoogte hou van vordering by ons maandelikse Raadsvergaderings.