Datum: 15 September 2021

Namens die Victoria en Esquimalt Polisieraad veroordeel ons die aanrandings teen VicPD-beamptes wat die afgelope paar weke plaasgevind het. VicPD-beamptes werk hard in buitengewone uitdagende omstandighede om alle lede van ons gemeenskap te dien. Hulle moet veilig wees terwyl hulle hul belangrike werk doen.

Ons beamptes word gelos om die stukke op te tel en die gapings te vul in wat draaideure in die strafregstelsel en die gesondheidstelsel is. Daar is nie genoeg dienste vir mense beskikbaar nie, en daar is ook nie die regte soorte dienste vir diegene wat dit die nodigste het nie.

Ons weet dat die besluit om 'n persoon vry te laat in Brits-Columbië gebaseer is op die waarskynlikheid dat hulle die hof sal bywoon, die risiko wat ingehou word vir openbare veiligheid, en die impak op vertroue in die strafregstelsel. Daarbenewens het Wetsontwerp C-75, wat in 2019 nasionaal in werking getree het, 'n "beginsel van selfbeheersing" wetgewing wat vereis dat die polisie 'n beskuldigde persoon op die vroegste moontlike geleentheid vrylaat nadat hierdie faktore oorweeg is.

Dit werk egter duidelik nie om mense met hoë behoeftes terug in die gemeenskap vry te laat sonder die toepaslike ondersteuning en hulpbronne om hulle en die publiek veilig te hou, en ons beamptes uit die pad nie.

-30

Media Kontakte
Burgemeester Help, hoofmedevoorsitter
250-661-2708

Burgemeester Desjardins, onder-medevoorsitter
250-883-1944