Datum: Oktober 14, 2021

Vandag stel die Victoria en Esquimalt Polisieraad sy begroting vir 2022 bekend voor 'n jaarlikse gesamentlike vergadering volgende week met Victoria en Esquimalt Councils. Die begroting versoek ses bykomende beamptes om opkomende kwessies en geleenthede van kubermisdaad tot die bou van sterker verhoudings met inheemse, swart en mense van kleur gemeenskappe aan te spreek.

"Vir die afgelope twee jaar, as gevolg van pandemie-verwante beperkings waarmee ons plaaslike regeringsvennote te kampe het, het die polisiebegroting nie aansienlike bykomende hulpbronne aangevra nie," het Doug Crowder, Polisieraad se finansiële komiteevoorsitter, gesê. "Vanjaar, om te reageer op kwessies wat in ons gemeenskappe opduik, sien ons daarna uit om met beide Rade saam te werk om 'n begroting voor te lê en aan te neem wat voldoen aan die behoeftes vir openbare veiligheid en gemeenskapswelstand in Victoria en Esquimalt."

Die Polisieraad het die begroting eenparig aanvaar na maande se beraadslaging, en 'n ondersoek van deeglike sakesake vir al die voorgestelde bykomende hulpbronne. Die gevraagde begrotingsverhogings sluit ook sommige burgerlike poste in om doeltreffendheid te skep en van die werkslas van beëdigde beamptes af te haal.

“Hierdie begroting weerspieël die realiteite wat ons gemeenskappe in die gesig staar met die polisie wat oorbly om die stukke van 'n gesondheidstelsel op te tel wat nie aan die behoeftes van ons mees gemarginaliseerde inwoners voldoen nie,” het Lisa Helps, hoofmedevoorsitter van die polisieraad en Victoria-burgemeester, gesê. “Die drie nuwe beamptes vir die mede-reaksiespanne sal in gewone klere wees en deur 'n psigiatriese verpleegster vergesel wees. Dit is 'n aanvullende program tot die een wat ontwikkel word deur die Stad Victoria en die Kanadese Geestesgesondheidsvereniging.”

Die mede-reagerende spanne wat as deel van die 2022-begroting aangevra is, is 'n program wat baie ander jurisdiksies in die provinsie reeds geïmplementeer het om 'n vinnige professionele en gemeenskapsgebaseerde reaksie te verskaf om mense in krisis te versorg.

Barb Desjardins, burgemeester van Esquimalt en tans adjunk-medevoorsitter van die Polisieraad het bygevoeg: “Hierdie begroting verskaf broodnodige bykomende hulpbronne vir VicPD as geheel, en vir die ledetal wat uitgedaag word om openbare veiligheid te handhaaf terwyl hulle aansienlik korthande is. ”

Die Victoria en Esquimalt Polisieraad sal sy begroting op Dinsdag, 19 Oktober, op 'n gesamentlike vergadering aan albei rade voorlê.th van 5:7 tot XNUMX:XNUMX Die vergadering is oop vir die publiek en kan wees hier gesien, saam met die begrotingspakket. Elke Raad sal dan in hul onderskeie begrotingsprosesse aan die einde van 2021 en vroeg in 2022 oor die polisiebegroting beraadslaag en besluite neem.

-30