Datum: Woensdag, April 19, 2023 

Victoria, vC – VicPD erken Prevention of Violence Against Women Week, 16-22 April, terwyl ons voortgaan om saam met vennote en binne ons hulpbronne te werk om hierdie probleem in ons gemeenskap aan te spreek. 

Geslagsgebaseerde geweld kan enigiemand raak. Vroue ervaar egter geslagsgebaseerde geweld, en manslag, teen 'n hoër koers as mans. Inheemse vroue ervaar intiemepaargeweld en moord teen 'n koers wat drie keer hoër is as nie-inheemse vroue.  

In Victoria en Esquimalt het 'n gemiddeld van 2012 vroue en 2022 vroulike jeugdiges tussen 657 en 62 jaarliks ​​berig dat hulle slagoffers van geweld is. Verslae oor intiemepaargeweld maak gemiddeld 2 persent uit van die algehele 50,000 XNUMX+ oproepe wat VicPD elke jaar beantwoord.  

Tot dusver in 2023 was meer as 200 vroue en jong vroue slagoffers van geweld in ons gemeenskappe. 

“Dit is 'n aktiewe probleem in ons gemeenskap wat blykbaar elke jaar toeneem en selfs erger was tydens die pandemie. Veral hierdie week wil ons bewus maak van geweld teen vroue, en diegene wat geweld ervaar aanmoedig om dit aan te meld,” sê hoofman Del Manak.  

VicPD erken die belangrikheid van trauma-ingeligte praktyke en intervensies. Alle VicPD-beamptes ondergaan opleiding oor kulturele bewustheid en trauma-ingeligte praktyke, en ons het intieme vennootgeweld (IPV) koördineerders op personeel sewe dae per week om te sorg vir slagoffers en hul gesinne. 

“Ons boodskap is dat jy nie alleen is nie, en ons is hier om jou te ondersteun. Daar is dikwels kommer oor gesinne wat uitmekaar geskeur word en ons wil hê jy moet weet dat ons saam met jou, en al ons gemeenskapsvennote, sal werk om te verseker dat jy, en jou gesin, veilig is,” sê hoofman Manak. 

VicPD werk met 'n verskeidenheid organisasies, insluitend Groter Victoria Polisie SlagofferdiensteVictoria Women's Transition House Society, Die Cridge-sentrum vir die gesin en ander polisie- en regeringsinstansies om slagoffers te ondersteun terwyl geweld teen vroue geïdentifiseer en 'n einde gemaak word. 

As jy onmiddellik bekommerd is oor jou veiligheid of die veiligheid van 'n geliefde, skakel 911. 

Ander gemeenskapshulpbronne vir intieme maatgeweld: 

Vancouver Island Crisis Line – 24-uur krisislyn vir ondersteuning, inligting en gemeenskapshulpbronne. 

Gesinsgeweld vC – Hulpbronne en inligting. 

-30 

Ons is op soek na gekwalifiseerde kandidate vir beide polisiebeampte en burgerlike posisies. Dink jy aan 'n loopbaan in staatsdiens? VicPD is 'n gelyke-geleentheid werkgewer. Sluit aan by VicPD en help ons om Victoria en Esquimalt saam 'n veiliger gemeenskap te maak.