Datum: Donderdag 7 Desember 2023 

Lêer: 23-25087 

Victoria, vC – Beamptes het 109 arrestasies gemaak en meer as $29,000 XNUMX in gesteelde goedere teruggekry tydens 'n agt dae lange kleinhandeldiefstal-onderdrukking in Victoria. 

Tussen 27 November en 5 Desember het beamptes van VicPD se Patrol-, Uitreik- en Algemene Ondersoek-afdelings saam met kleinhandelverliesvoorkomingspersoneel gewerk om gewelddadige en chroniese winkeldiewe by verskeie winkels in Victoria te identifiseer en in hegtenis te neem.  

Hierdie operasie, genaamd Project Lifter, is geskep in reaksie op voortdurende kommer van plaaslike besighede oor gereelde kleinhandeldiefstal, verhoogde geweld wanneer daar pogings is om in te gryp, en die impak wat dit op sakebedrywighede en personeelveiligheid het. 

"Koördinering met VicPD oor hierdie projek help om sommige van die kwessies wat ons kleinhandelwerknemers elke dag in die gesig staar aan te spreek," sê Tony Hunt, hoofbestuurder vir die voorkoming van dwelmverlies in Londen. “Geweld en dreigemente is 'n toenemende aspek van kleinhandeldiefstal. Die doeltreffende hantering van hierdie misdade is van belang vir die publiek, aangesien almal vir kleinhandelmisdaad betaal, en almal van ons ken iemand wat in die kleinhandel werk wat deur kleinhandelmisdaad geraak word. Ons is dankbaar vir die polisie se ondersteuning, en ons moet voortgaan met hierdie soort samewerkende handhawing wat die polisie, die regering, ons howe, regstellings, maatskaplike dienste en kleinhandelaars betrek.” 

Project Lifter-hoogtepunte: 

  • 109 arrestasies 
  • $29,000 in verhaalde eiendom 
  • Vier individue is verskeie kere tydens die projek gearresteer 
  • Van die 109 individue wat gearresteer is, het 21 uitstaande lasbriewe gehad 
  • In totaal het diegene wat gearresteer is 1,103 186 vorige kriminele veroordelings gehad, insluitend XNUMX geweldsmisdrywe 

“Die resultate van hierdie projek is verbysterend, en dui duidelik aan dat alhoewel daar 'n afname in verslae oor winkeldiefstal was, kleinhandeldiefstal steeds 'n groot probleem in ons stad is. VicPD is daartoe verbind om voort te gaan om hierdie probleem aan te spreek, in vennootskap met ons gemeenskap, en om mense te help om veiliger te voel,” sê VicPD-hoof Del Manak. "'n Projek soos hierdie verg aansienlike beplanning, koördinering en hulpbronne, en ons moedig besighede aan om kleinhandeldiefstal aan te meld sodat ons huidige hulpbronne kan prioritiseer, toegang tot bykomende befondsing kan kry en voortgaan om op te tree teen chroniese winkeldiefstal en die geweld wat met kleinhandeldiefstal verband hou."  

Die operasie is gefinansier deur die Spesiale Ondersoeke en Doeltreffende Handhawing (SITE)-program – 'n drie-jaar loods wat daarop gemik is om polisiekapasiteit te verhoog om aan nuwe inisiatiewe saam te werk en polisiehulpbronne vir geteikende handhawing aan te vul om gewelddadige, herhaalde oortredings aan te spreek. Die befondsing vir SITE kom van die Provinsiale Regering se Veiliger Gemeenskappe Aksieplan. 

Beamptes met VicPD se Uitreikafdeling werk saam met gearresteerde individue om inligting te verskaf oor toegang tot behuising, middelgebruik en ander gemeenskapsondersteuning in 'n poging om die sikliese aard van hierdie misdade te breek. 

-30 

Ons is op soek na gekwalifiseerde kandidate vir beide polisiebeampte en burgerlike posisies. Dink jy aan 'n loopbaan in staatsdiens? VicPD is 'n gelyke-geleentheid werkgewer. Sluit aan by VicPD en help ons om Victoria en Esquimalt saam 'n veiliger gemeenskap te maak.