Datum: Donderdag, Februarie 15, 2024 

Files: Verskeie 

Victoria, vC – Verlede naweek het VicPD-beamptes 23 arrestasies gemaak en $13,972 XNUMX in gesteelde goedere teruggekry as deel van ons volgehoue ​​poging om gewelddadige en herhaalde kleinhandeldiefstaloortreders te teiken. 

Tussen 9 Februarie en 11 Februarie het beamptes van VicPD se patrollieafdeling en uitreik- en algemene ondersoekafdelings saam met kleinhandelverliesvoorkomingspersoneel gewerk om gewelddadige en chroniese winkeldiewe by 13 kleinhandelwinkels in Victoria te identifiseer en in hegtenis te neem. 

Hierdie operasie, genaamd Project Lifter, is geskep in reaksie op voortdurende kommer van plaaslike besighede oor gereelde kleinhandeldiefstal en toenemende geweld wanneer daar pogings deur personeel is om in te gryp, en die impak wat dit op sakebedrywighede en personeelveiligheid het. Dit is die tweede segment van Project Lifter wat begin het as 'n agt dae kleinhandeldiefstalprojek in Desember 2023 en vorm deel van VicPD se voortdurende pogings om kleinhandeldiefstal en die gepaardgaande geweld te teiken. 

Project Lifter Hoogtepunte 

  • 23 arrestasies en 22 aanklagte aanbeveel vir diefstal onder $5000 
  • 1 heffing word aanbeveel vir diefstal van meer as $5000 XNUMX 
  • $13,972 XNUMX se gesteelde goedere teruggevind 
  • 4 individue wat in Desember 2023 van vorige Project Lifter gearresteer is 
  • 1 Persoon twee keer in hegtenis geneem tydens 3-dag projek 

Hierdie operasie is gefinansier deur die Spesiale Ondersoeke en Doeltreffende Handhawing (SITE)-program – 'n drie-jaar loodsprojek wat daarop gemik is om polisiekapasiteit te verhoog om aan nuwe inisiatiewe saam te werk en polisiehulpbronne aan te vul vir geteikende handhawing om gewelddadige, herhaalde oortredings aan te spreek. Die befondsing vir SITE kom van die Provinsiale Regering se Veiliger Gemeenskappe Aksieplan.  

Beamptes wat met gearresteerde individue verbind is om inligting oor toegang tot behuising, middelgebruik en ander gemeenskapsondersteuning te bied in 'n poging om die sikliese aard van hierdie misdade te breek.  

-30 

Ons is op soek na gekwalifiseerde kandidate vir beide polisiebeampte en burgerlike posisies. Dink jy aan 'n loopbaan in staatsdiens? VicPD is 'n gelyke-geleentheid werkgewer. Sluit aan by VicPD en help ons om Victoria en Esquimalt saam 'n veiliger gemeenskap te maak.