Datum: DonderdagFebruarie 15, 2024 

Files: 24-4591, 24-1634 

Victoria, vC – Verkeersontwrigtings word in die middestad se kerngebied verwag vir ’n beplande betoging op Saterdag en Sondag se Maan-Nuwejaargeleentheid. 

Beplande demonstrasies – Saterdag 17 Februarie 

Tydelike kringtelevisie sal ontplooi word, en verkeersontwrigtings word verwag vir 'n beplande betoging hierdie Saterdag, 17 Februarie. Die betoging sal ongeveer 1:XNUMX begin en ongeveer twee uur duur.  

VicPD erken almal se reg op vryheid van uitdrukking en wettige vergadering, en om te demonstreer in openbare ruimtes, insluitend strate, soos beskerm deur die Kanadese Handves van Regte en Vryhede. Deelnemers word egter daaraan herinner dat dit inherent onveilig is om op oop strate te marsjeer, en dat hulle dit op eie risiko doen.  

Deelnemers word ook gevra om die grense van wettige demonstrasie te onthou. VicPD's Veilige en vreedsame demonstrasiegids bevat inligting oor die regte en verantwoordelikhede van vreedsame demonstrasie. 

Beamptes sal op die terrein wees, en ons werk is om die vrede te bewaar en openbare veiligheid vir almal te handhaaf. Ons polisieer gedrag, nie oortuigings nie. Gevaarlike of onwettige gedrag tydens betogings sal met de-eskalasie en afdwinging teëgekom word. 

Tydelike, gemonitorde kringtelevisiekameras is ontplooi 

Ons sal ons tydelike, gemonitorde kringtelevisiekameras ontplooi ter ondersteuning van ons bedrywighede om openbare veiligheid te verseker en te help om verkeersvloei te handhaaf. Die ontplooiing van hierdie kameras is deel van ons bedrywighede om gemeenskapsveiligheid te ondersteun en is in ooreenstemming met beide provinsiale en federale privaatheidswette. Tydelike tekens is in die gebied op om te verseker dat die gemeenskap bewus is. Die kameras sal afgeneem word sodra die demonstrasie afgehandel is. As jy kommer het oor ons tydelike kamera-ontplooiing, stuur 'n e-pos [e-pos beskerm]. 

Maan-Nuwejaarvieringe – Sondag 18 Februarie 

Daar sal hierdie Sondag, 18 Februarie, padsluitings in die middestad wees vir die Lunar New Year-geleentheid wat die Jaar van die Draak vier. Geleenthede begin om 11:30 vm. met die Lions Parade wat om 1:00 in die 600-blok van Fisgardstraat begin. 

Die 500-blok van Fisgardstraat sal van 8:00 tot 5:00 vir alle voertuigverkeer gesluit wees en ander kruisings in die middestad sal gesluit wees soos wat deelnemers langs die paraderoete beweeg.  

'n Kaart van die paraderoete is hieronder. VicPD-beamptes sal ontplooi word vir verkeersbeheer en om paradedeelnemers en gemeenskapslede tydens hierdie geleentheid veilig te hou. 

Kaart van Lion Parade Routes 

-30 

Ons is op soek na gekwalifiseerde kandidate vir beide polisiebeampte en burgerlike posisies. Dink jy aan 'n loopbaan in staatsdiens? VicPD is 'n gelyke-geleentheid werkgewer. Sluit aan by VicPD en help ons om Victoria en Esquimalt saam 'n veiliger gemeenskap te maak.