Datum: Dinsdag, 27, Februarie 2024 

'n Verkorte weergawe van hierdie verklaring is op 61 Februarie 26 deur hoofman Del Manak aan die SD2024 Raad van Trustees voorgelê. 

Victoria, vC – Sedert die besluit om Skoolpolisieskakelbeamptes (SPLO's) in Mei 2023 te verwyder, het die veiligheid en welstand van studente 'n gebied van groot kommer in SD61-skole geword. 

Bende-aktiwiteit in Groter Victoria het toegeneem, en 'n primêre teiken van hul aktiwiteite is ons jeug. Ons het tans sewe straatbendes aktief in die Groter Victoria-omgewing en bendewerwing deur ons skole is aan die toeneem.   

Bendes het lede van SD61-hoërskole en middelskole suksesvol gewerf om dwelms en vape-produkte te verhandel, wat onwettig is vir die jeug om te besit.   

Die meeste skole in die Groter Victoria-omgewing het studente wat betrokke is by hierdie bende-geïnisieerde handelskemas, en net verlede maand het ons ons eerste arrestasie gemaak van 'n bende-geaffilieerde lid wat aktief jongmense op parkeerterreine oorkant 'n aantal skole gewerf het, tydens die skooldag. Dit is net een persoon van baie wat waargeneem is, en ons werk voort om hierdie aktiwiteite te teiken.  

Bendes dwing ouers af wie se kinders aktief gewerf is vir onwettige aktiwiteite, soos die handel in produkte. Hulle gebruik geweld en dreigemente van geweld, en in sommige gevalle het ouers hul gesinne hervestig om hierdie bendes te probeer ontsnap.  

Een van ons CRD-polisie-agentskappe het berigte van dwelms wat verkoop word aan studente so jonk as 11 jaar oud. 

Ongelukkig is die meeste kinders naïef vir bendewerwingstaktieke en teen die tyd dat hulle besef hulle werk vir 'n bende het hulle 'n skuld aangegaan en is hulle op pad om verskans te raak.  

Die primêre rol van 'n Skoolpolisieskakelbeampte is onderwys en misdaadvoorkoming. Sonder SPLO's kan ons nie vroeg by kwesbare studente betrokke raak nie, om bendewerwing te help voorkom en studente veilig te hou.  

Polisie in skole is 'n direkte afskrikmiddel vir bendebetrokkenheid en ander kommerwekkende, kriminele of gewelddadige aktiwiteite wat kwesbare jeugdiges teiken en raak. 

Dit is belangrik om daarop te let dat die rol wat SPLO's in skole gespeel het, nie deur enige ander verskaffers opgeneem is nie. Hulle is nie vervang met maatskaplike werkers, beraders of geestesgesondheidswerkers, soos belowe nie, en ek sou redeneer dat hulle nie vervang kan word nie. Die rol van 'n SPLO is baie anders as wat enige van hierdie verskaffers kan aanneem en hulle is nie polisieprofessionele of kundiges in misdaadvoorkoming of kriminele ondersoeke nie.  

Een belangrike rol wat nie vervul kan word nie, is bekendmaking van misdaad en uitbuiting. Die SPLO-verhouding het vertroue in polisiebeamptes onder studente gebou sodat toe ons Mobiele Jeugdienste-span (MYST), 'n beampte en gesinsberader wat hoërisiko-, uitgebuitte en kwesbare jeug in ons gemeenskap ondersteun, 'n skool bygewoon het om inligting oor 'n misdaad in te samel wat teen 'n jeug gepleeg is, was daar 'n vinnige oorgang van vertroue van die SPLO na ons MYST-beampte. Nou moet die MYST-beampte vertroue bou met verloop van tyd, tyd wat hulle eenvoudig nie het nie. Elke vertraagde ingryping stel ons jeug in gevaar.  

Onlangs het plaaslike polisiedepartemente inligtingsessies oor bendewerwing en aktiwiteite in en om ons skole aan ouers aangebied. Hierdie inligtingsessies is tot dusver gevul en tot dusver het meer as 600 ouers dit bygewoon. Dit is duidelik dat daar 'n aptyt is vir meer inligting oor hoe om ons jeug veilig te hou, en Skoolpolisieskakelbeamptes speel 'n sleutelrol in die handhawing van studenteveiligheid deur middel van onderwys. 

Ouers wat bekommerd is oor bendebedrywighede is nie die enigstes wat beamptes terug in skole wil sien nie.  

Ek is gekopieer op dosyne briewe van ouers, PAC's en leiers van ons BIPOC en inheemse gemeenskappe, verteenwoordigers van honderde mense uit dieselfde gemeenskappe wat die Raad aangevoer het as redes vir die verwydering van beamptes uit skole, en hulle spreek kommer uit oor die kansellasie van hierdie program. Sover ek weet, het hul bekommernisse nie erken en beantwoord nie.  

Waarvan sommige dalk nie bewus is nie, is dat die beperking op polisiebesoek aan skole nie beperk is tot skoolpolisieskakelbeamptes nie, maar ook strek tot beamptes wat voorleggings in skole doen of andersins besoek vir enige ander rede as wetstoepassing of veiligheidsbeplanning met inperking bore. Ek dink dit is 'n verskriklike skande dat ons offisiere so onwelkom laat voel is, selfs in die jonger grade. 

Ouers, polisie en opvoeders wat saamwerk, is hoe ons ons kinders veilig gaan hou. SPLO's is van kritieke belang vir die afskrikking en voorkoming van misdaad, gewelddadige aktiwiteite en bendewerwing in skole.  

Ek vra met respek dat studenteveiligheid 'n topprioriteit in ons skole gemaak word.   

Ek versoek dat die SD61-raad die SPLO-program onmiddellik herinstel en 'n klein subkomitee skep wat studente, PAC-verteenwoordigers, onderwysers, administrateurs en polisiebeamptes insluit om te bespreek watter hindernisse bestaan ​​vir sommige studente om polisie in skole te hê, en hoe ons kan trauma verminder vir daardie studente wat nie gemaklik voel met beamptes in skole nie. Ek is gereed om beamptes onmiddellik tot hierdie program te verbind.  

Om verhoudings te bou is ons beste pad vorentoe, so kom ons gaan sit en hierdie bekommernisse reguit aanspreek met die oog daarop om vertroue en wedersydse begrip te bou. 

-30 

Om meer te hoor oor wat ons Mobile Youth Services Team (MYST) in skole hoor en ervaar, luister na hul Victoria City Police Union True Blue podcast-episode: https://truebluevic.ca/podcast/