Datum: Donderdag, Mei 23, 2024 

Files: 24-17169 & 24-17178 

Victoria, vC – Vir die tweede naweek in ’n ry het VicPD gereageer op berigte van jongmense wat baklei en pepersproei in die Esquimalt-omgewing gebruik het. 

Net voor 8:30 op Vrydag, 17 Mei, het beamptes die 1100-blok van Esquimaltweg bygewoon nadat hulle verslag van 'n peperbespuitingsvoorval ontvang het. Daar is vasgestel dat die slagoffer, 'n manlike jeugdige, deur 'n groep jeugdiges genader is wat aggressief teenoor hom begin optree het. Die slagoffer het probeer wegstap, maar is gevolg deur een van die mans van die groep wat toe die slagoffer in die gesig en bolyf pepersproei. 

Beamptes het die gebied deursoek en die verdagte naby opgespoor. Hy is gearresteer en dan in die sorg van sy voog vrygelaat met 'n toekomstige hofdatum. 

Later daardie selfde aand, net na 9:30, het patrolliebeamptes verskeie oproepe ontvang oor 'n bakleiery wat plaasvind tussen 'n groep van ongeveer 20 tot 30 jeugdiges in die 1200-blok van Esquimaltweg. Beamptes het dit bygewoon en baie van die jeugdiges het uiteengejaag, was nie saam met die polisie nie of het teenstrydige weergawes verskaf van wat gebeur het. Geen arrestasies is gemaak nie, en die oorblywende jeugdiges is óf deur versorgers opgelaai óf deur beamptes huis toe gery. 

Geen noemenswaardige beserings is aangemeld nie, maar een van die jeugdiges is deur BC Emergency Health Services paramedici behandel weens pepersproei.  

“Dit is die vyfde aangemelde voorval van jeugaanrandings met pepersproei in een week,” sê VicPD-woordvoerder konstabel Terri Healy. “Sommige jeugdiges in hierdie groepe kom van naburige munisipaliteite en veroorsaak 'n steurnis in Esquimalt. In reaksie op hierdie onlangse styging, sal ons ons proaktiewe patrollies in die Esquimalt-gebied oor die volgende paar naweke vermeerder.” 

Indien jy enige inligting oor hierdie voorvalle het, skakel asseblief die EComm Rapporteertoonbank by (250) 995-7654 uitbreiding 1. 

-30