Data: Dimecres, Abril 19, 2023 

Victòria, BC – VicPD està reconeixent la Setmana de la Prevenció de la Violència envers les Dones, del 16 al 22 d'abril, mentre continuem treballant amb els socis i dins dels nostres recursos per abordar aquest problema a la nostra comunitat. 

La violència masclista pot afectar qualsevol persona. Tanmateix, les dones pateixen violència masclista, i homicidi, a un ritme superior al dels homes. Les dones indígenes pateixen violència de parella i homicidis a un ritme que és tres vegades més alt que les dones no indígenes.  

A Victòria i Esquimalt, entre el 2012 i el 2022, una mitjana de 657 dones i 62 joves van declarar ser víctimes de violència cada any. Els informes de violència de parella representen una mitjana del 2% de les més de 50,000 trucades que respon el VicPD cada any.  

Fins al 2023, més de 200 dones i dones joves han estat víctimes de violència a les nostres comunitats. 

"Aquest és un problema actiu a la nostra comunitat que sembla augmentar cada any i va ser encara pitjor durant la pandèmia. Aquesta setmana especialment, volem conscienciar sobre la violència contra les dones i animar a aquells que estan patint violència a denunciar-la", diu el cap Del Manak.  

VicPD reconeix la importància de les pràctiques i intervencions informades sobre el trauma. Tots els agents de VicPD reben formació sobre consciència cultural i pràctiques informades sobre el trauma, i tenim coordinadors de violència de parella (IPV) al personal els set dies de la setmana per tenir cura de les víctimes i les seves famílies. 

"El nostre missatge és que no esteu sols i estem aquí per donar-vos suport. Sovint es preocupa que les famílies es trenquin i volem que sàpigues que treballarem amb tu i amb tots els nostres socis de la comunitat per garantir que tu i la teva família estiguessin segurs", diu el cap Manak. 

VicPD treballa amb diverses organitzacions, com ara Serveis per a les víctimes de la policia del Gran VictòriaSocietat Victoria Women's Transition House, El Centre Cridge per a la Família i altres agències policials i governamentals per donar suport a les víctimes mentre identifiquen i posen fi a la violència contra les dones. 

Si teniu problemes immediats per la vostra seguretat o la seguretat d'un ésser estimat, truqueu al 911. 

Altres recursos comunitaris de violència de parella: 

Línia de crisi de l'illa de Vancouver – Línia de crisi 24 hores de suport, informació i recursos comunitaris. 

Violència Domèstica BC – Recursos i informació. 

-30- 

Estem buscant candidats qualificats tant per a càrrecs d'oficial de policia com per a càrrecs civils. Estàs pensant en una carrera al servei públic? VicPD és una empresa d'igualtat d'oportunitats. Uneix-te a VicPD i ajudeu-nos a fer de Victòria i Esquimalt una comunitat més segura junts.