Data: Dijous, setembre 21, 2023 

Arxiu: 23-33216 

Victòria, BC – Recordem a tothom els límits de l'assemblea legal després de les manifestacions d'ahir a la Legislatura de BC. 

El dimecres 20 de setembre estava prevista una manifestació i marxa a la Legislatura i rodalies. També s'ha previst una contramanifestació a la mateixa zona.  

El VicPD es va preparar per aquestes manifestacions amb a actualització proactiva sobre els talls de trànsit, inclòs un recordatori del dret de tothom a una protesta pacífica i missatges clars sobre les conseqüències d'activitats perilloses o il·legals. 

Els oficials de VicPD i la Unitat de Seguretat Pública del Gran Victoria (GVPSU) es trobaven al lloc per ajudar a garantir la seguretat de tots els participants i observadors.  

Les manifestacions es van intensificar ràpidament, amb tensions i conflictes entre alguns dels aproximadament 2,500 manifestants i contramanifestants que s'havien reunit a la gespa de la Legislatura.  

Aproximadament a les 12:30 pm, els contramanifestants van empènyer la policia i es van precipitar a l'escenari, creant un entorn insegur, i es va prendre la decisió d'aturar les activitats previstes. 

Atesa la contínua escalada de tensions, la mida i la dinàmica de la multitud, vam determinar que l'entorn s'estava tornant insegur per als participants, els agents de VicPD i els socis de la comunitat. També es va preocupar que arribessin més participants i que fos necessària una decisió proactiva de demanar a la gent que abandonés la zona per restablir la pau pública i evitar més conflictes. Es van fer dues detencions. 

Aproximadament a les 2 h, VicPD va publicar una actualització de la comunitat demanant als participants de la manifestació que abandonin la zona i als altres per evitar venir a la Legislatura de BC. 

Els manifestants van romandre a la zona i tots els agents addicionals disponibles van ser convocats per ajudar a donar suport a la seguretat a la manifestació.  

Agents de VicPD i de la Unitat de Seguretat Pública del Gran Victoria (GVPSU) van romandre a la Legislatura de BC fins a les 9 aproximadament ahir a la nit. No hi va haver detencions addicionals. 

Recordem a la comunitat que la nostra funció a les manifestacions és mantenir-nos neutrals i oferir un entorn segur per a tothom. Hem de equilibrar contínuament el dret de la gent a la protesta pacífica amb la necessitat de mantenir la seguretat pública. Aquesta no sempre és una tasca fàcil, i tothom té un paper a jugar en la seguretat pública assegurant-se que respectin els drets de totes les persones a una reunió pacífica i legal.  

-30- 

Estem buscant candidats qualificats tant per a càrrecs d'oficial de policia com per a càrrecs civils. Estàs pensant en una carrera al servei públic? VicPD és una empresa d'igualtat d'oportunitats. Uneix-te a VicPD i ajudeu-nos a fer de Victòria i Esquimalt una comunitat més segura junts.