Data: Dijous 7 de desembre de 2023 

Arxiu: 23-25087 

Victòria, BC - Els agents van fer 109 detencions i van recuperar més de 29,000 dòlars en mercaderies robades durant una repressió de vuit dies de robatoris al detall a Victòria. 

Entre el 27 de novembre i el 5 de desembre, els agents de les divisions de patrulla, divulgació i investigacions generals de VicPD van treballar amb el personal de prevenció de pèrdues al detall per identificar i arrestar lladres violents i crònics a diverses botigues de Victòria.  

Aquesta operació, anomenada Project Lifter, es va crear com a resposta a les preocupacions contínues de les empreses locals sobre el robatori habitual al detall, l'augment de la violència quan hi ha intents d'intervenir i l'impacte que això té en les operacions comercials i la seguretat del personal. 

"La coordinació amb VicPD en aquest projecte ajuda a abordar alguns dels problemes que els nostres empleats minoristes afronten cada dia", diu Tony Hunt, director general de London Drugs Loss Prevention. "La violència i les amenaces són un aspecte cada vegada més gran del robatori minorista. Tractar amb eficàcia aquests delictes és d'interès per al públic, ja que tothom paga per la delinqüència minorista, i tots coneixem algú que treballa en el comerç minorista que es veu afectat pel delicte minorista. Estem agraïts pel suport policial i hem de continuar amb aquest tipus d'execució col·laborativa que inclou la policia, el govern, els nostres jutjats, correccions, serveis socials i minoristes". 

Aspectes destacats de Project Lifter: 

  • 109 Detencions 
  • 29,000 dòlars en propietat recuperada 
  • Quatre persones detingudes diverses vegades durant el projecte 
  • De les 109 persones detingudes, 21 tenien ordres pendents 
  • En total, els detinguts tenien 1,103 condemnes penals anteriors, inclosos 186 delictes violents. 

“Els resultats d'aquest projecte són sorprenents i indiquen clarament que, tot i que hi ha hagut una disminució dels informes de robatoris, el robatori al detall continua sent un gran problema a la nostra ciutat. VicPD es compromet a continuar abordant aquest problema, en col·laboració amb la nostra comunitat, i ajudant la gent a sentir-se més segura", diu el cap de VicPD, Del Manak. "Un projecte com aquest requereix una planificació, coordinació i recursos considerables, i animem les empreses a denunciar els robatoris al detall perquè puguem prioritzar els recursos actuals, accedir a fons addicionals i continuar prenent mesures contra el robatori crònic i la violència relacionada amb el robatori al detall".  

L'operació va ser finançada pel programa Special Investigations and Targeted Enforcement (SITE), un programa pilot de tres anys amb l'objectiu d'augmentar la capacitat de la policia per col·laborar en noves iniciatives i complementar els recursos policials per a l'aplicació específica per abordar els delictes violents i reincidents. El finançament de SITE prové del Pla d'acció de comunitats més segures de la Diputació. 

Els agents de la Secció de Divulgació de VicPD estan treballant amb persones arrestades per proporcionar informació sobre l'accés a l'habitatge, el consum de substàncies i altres suports comunitaris en un esforç per trencar la naturalesa cíclica d'aquests delictes. 

-30- 

Estem buscant candidats qualificats tant per a càrrecs d'oficial de policia com per a càrrecs civils. Estàs pensant en una carrera al servei públic? VicPD és una empresa d'igualtat d'oportunitats. Uneix-te a VicPD i ajudeu-nos a fer de Victòria i Esquimalt una comunitat més segura junts.