Data: Divendres, abril 5, 2024 

Arxiu: 24-6290 

Victòria, BC – El mes passat, un home sospitós de dedicar-se al tràfic de drogues a tota la zona del Gran Victòria va ser detingut després d'una investigació proactiva de la unitat de la Força de Vaga de VicPD.  

Durant la investigació, que va començar a finals de febrer de 2024, es va observar que el sospitós feia diverses visites a un armari d'emmagatzematge a Sooke. Els investigadors van obtenir una ordre per escorcollar l'armari d'emmagatzematge i van localitzar diverses substàncies il·lícites i una mercaderia nova per valor d'aproximadament 48,000 dòlars que es creu robada, incloent: 

  • 4,054 píndoles sospitoses d'oxicodona 
  • 554 grams de cocaïna 
  • 136 grams de metamfetamina 
  • 10 aspiradores 
  • Cinc batedors Kitchen Aid 
  • Una serra d'ingletes de Milwaukee, motoserres, trepants, un detector de metalls i diverses altres eines, roba i accessoris 

Es van trobar diversos articles robats a l'armari d'emmagatzematge, amb un valor total estimat de 48,000 dòlars  

El sospitós és conegut per la policia, ja que va ser arrestat anteriorment com a part d'una investigació sobre tràfic de drogues el desembre del 2023. En aquest cas, els investigadors van decomissar al sospitós més de 3 quilos de substàncies il·lícites, incloses metamfetamina, cocaïna i fentanil. 

Les drogues incautades inclouen més de 4,000 píndoles opioides sospitoses 

El sospitós va ser detingut el 14 de març i posat en llibertat a l'espera de més investigacions.  

"Aquest és un altre exemple de l'excel·lent treball d'investigació realitzat per la nostra unitat de Strike Force", diu el cap Del Manak. "La detenció envia un fort senyal que ens estem centrant en aquells que es dediquen al robatori minorista i al tràfic il·legal de drogues. Sabem que aquests crims tenen un impacte en la nostra sensació de seguretat col·lectiva i continuarem dedicant recursos a projectes i investigacions proactives per combatre'l". 

L'any passat, VicPD va iniciar una operació batejada Projecte elevador, que es va crear com a resposta a les preocupacions plantejades per la comunitat i les empreses per reprimir els delinqüents de robatoris violents al detall. En només dos caps de setmana, es van fer 43 detencions i es van retornar prop de 40,000 dòlars en mercaderia robada. Podeu trobar més detalls sobre Project Lifter aquí. 

Per què va ser alliberada aquesta persona? 

El projecte de llei C-75, que va entrar en vigor a nivell nacional el 2019, va legislar un "principi de contenció" que obliga a la policia a alliberar una persona acusada el més aviat possible després de considerar determinats factors que inclouen la probabilitat que l'acusat assisteixi al tribunal, la imminència de el risc que suposa per a la seguretat pública i l'impacte en la confiança en el sistema de justícia penal. El Carta canadenca de drets i llibertats estableix que tota persona té dret a la llibertat i a la presumpció d'innocència prèvia al judici. També es demana a la policia que tingui en compte les circumstàncies de les persones indígenes o vulnerables en el procés, per tal d'abordar els impactes desproporcionats que el sistema de justícia penal té en aquestes poblacions. 

-30-