Data: Dijous, Abril 11, 2024

Arxiu: 23-45435

Victoria, BC – El desembre de 2023, els agents de la unitat de Crims Majors de VicPD van arrestar Galyna Kulykova després que presumptament va estafar una organització sense ànim de lucre on treballava com a comptable. La setmana passada, es van jurar càrrecs, inclosos tres càrrecs de blanqueig de productes del crim, dos de robatori de més de 5,000 dòlars i un de frau superior a 5,000 dòlars.

El 6 de desembre de 2023, els agents de la Patrulla de VicPD van rebre un informe d'una organització sense ànim de lucre que, mitjançant una auditoria programada, es va revelar que Kulykova havia estat enviant diners de l'organització als seus comptes personals des d'inicis d'any.

Amb l'ajuda de l'oficial d'enllaç de la policia de l'RCMP amb seu a l'ambaixada canadenca a Turquia, l'RCMP de Nanaimo, l'Agència de Serveis Fronterers del Canadà i l'Agència de Duanes i Protecció de Fronteres dels EUA, els agents de VicPD van poder localitzar i arrestar Kulykova a l'aeroport internacional de Vancouver mentre estava tornant al Canadà. Més tard va ser alliberada amb condicions, a l'espera d'una futura cita judicial.

"Estic orgullós dels agents implicats pel seu ràpid treball d'investigació i coordinació amb altres agències per fer aquesta detenció i recuperar fons", diu el cap de VicPD Del Manak. "Aquest és un clar exemple de com els nostres esforços tornen els diners a les mans de ciutadans i empreses de Victòria i Esquimalt".

Fins ara, els investigadors han identificat més d'1.7 milions de dòlars en fons robats i han recuperat aproximadament 900,000 dòlars, amb treballs addicionals en curs per recuperar l'import total; gran part del qual es va utilitzar per comprar diversos actius, com ara or, criptomoneda i un vehicle nou.

Els investigadors creuen que pot haver-hi organitzacions addicionals que també han estat estafades per Kulykova i demanen que qualsevol víctime potencial, o aquells que tinguin informació addicional, truquin al Taulell d'informes d'E-Comm al (250) 995-7654, extensió 1 i fitxer de referència número 23. -45435. Per informar del que sabeu de manera anònima, truqueu a Greater Victoria Crimestoppers al 1-800-222-TIPS o envieu un consell en línia a Greater Victoria Crime Stoppers.

Com que l'assumpte està ara davant dels tribunals, no es poden compartir detalls addicionals en aquest moment.

-30-

NOTA: Una versió anterior d'aquesta actualització de la comunitat enumerava els càrrecs jurats com a frau superior a 5,000 dòlars, robatori superior a 5,000 dòlars i falsificació de documents. Lamentem l'error.