Sajarah

Departemen Polisi Victoria minangka pasukan polisi paling tuwa ing sisih kulon Great Lakes.

Dina iki, Departemen tanggung jawab kanggo policing wilayah inti saka ibukutha British Columbia. Greater Victoria nduwe populasi luwih saka 300,000 jiwa. Kutha iki duwe populasi kira-kira 80,000 jiwa lan Esquimalt dadi omah kanggo 17,000 jiwa liyane.

Wiwitan saka VicPD

Ing wulan Juli 1858, Gubernur James Douglas nunjuk Augustus Pemberton minangka Komisaris Polisi lan menehi wewenang kanggo nyewa "sawetara wong sing kuwat lan karakter sing apik." Pasukan polisi kolonial iki diarani Polisi Metropolitan Victoria, lan dadi cikal bakal Departemen Polisi Victoria.

Sadurunge iki, polisi wis berkembang ing Pulo Vancouver saka gaya milisi bersenjata sing dikenal minangka "Victoria Voltigeurs" nganti nyewa siji "Konstabel Kota" ing taun 1854.

Ing taun 1860, Departemen Polisi sing isih enom iki, ing pimpinan Francis O'Conner, dumadi saka 12 polisi, petugas kebersihan, penjaga wengi, lan penjaga penjara.

Kantor polisi asli, penjara lan barak ana ing Bastion Square. Wong-wong mau nganggo seragam gaya militer, nggawa baton lan mung diidini revolver nalika diwenehi surat perintah. Ing dina wiwitan, jinis pelanggaran sing kudu ditindakake para perwira polisi utamane yaiku mabuk lan ora sopan, serangan, deserters lan vagrancy. Kajaba iku, wong-wong didakwa minangka "nakal lan vagabond" lan uga "atine ora sehat". Nyopir ngamuk ing dalan umum lan nyopir jaran lan gerbong uga umum.

Jinis Kadurjanan

Ing taun 1880-an, miturut arahan Kepala Charles Bloomfield, departemen polisi pindhah menyang markas anyar sing ana ing Balai Kota. Pasukan wis tambah akeh dadi 21 perwira. Ing arahan Henry Sheppard sing diangkat dadi Kepala Polisi ing taun 1888, Polisi Victoria dadi departemen polisi pisanan ing Kanada sisih kulon sing nggunakake foto (mug shot) kanggo identifikasi pidana.

Ing Januari 1900, John Langley dadi Kepala Polisi lan ing taun 1905 dheweke entuk gerbong patroli sing ditarik jaran. Sadurunge iki, nglanggar salah siji dijupuk menyang gaol ing "nyewo hacks" utawa "nyeret mudhun dalan". Kepala Langley lan para perwira kudu ngatasi macem-macem jinis kejahatan lan keluhan. Contone: Emily Carr, artis Canadian kesuwur, glethakaken complaint gegayutan lanang shooting ing yard dheweke lan dheweke pengin mandegake; Sawijining warga nglaporake manawa pepadhamu nyimpen sapi ing ruang paling ngisor lan swarane sapi kasebut ngganggu kulawargane, lan ngidini semak mekar minangka pelanggaran lan petugas didhawuhi "ngawasi kanthi cetha." Ing taun 1910, ana 54 wong ing departemen sing kalebu perwira, penjaga penjara lan petugas meja. Petugas ing beat nutupi area 7 lan 1/4 mil persegi.

Pindhah menyang Stasiun Fisgard Street

Ing taun 1918, John Fry dadi Kepala Polisi. Kepala Fry njaluk lan nampa gerbong patroli bermotor pisanan. Saliyane ing administrasi Fry, departemen polisi pindhah menyang kantor polisi anyar sing dumunung ing Fisgard Street. Bangunan iki dirancang dening JC Keith sing uga ngrancang Christ Church Cathedral.

Ing taun-taun awal, Departemen Polisi Victoria tanggung jawab kanggo ngawasi County Victoria ing sisih kidul Pulo Vancouver. Ing dina iku, SM wis pasukan polisi provinsi, sadurunge Royal Canadian Mounted Police diadegaké. Nalika wilayah lokal dadi tergabung, Departemen Kepolisian Victoria netepake maneh wilayahe sing saiki dadi Kutha Victoria lan Township of Esquimalt.

Anggota VicPD wis mbedakake awake dhewe ing layanan militer, kanggo komunitas lan negarane.

Komitmen kanggo Komunitas

Ing taun 1984, Polisi Victoria ngakoni kabutuhan supaya tetep anyar karo teknologi lan miwiti proses otomatisasi sing terus nganti saiki. Iki nyebabake implementasine sistem komputer canggih sing wis ngotomatisasi sistem manajemen rekaman lan disambung menyang sistem Computer Aided Dispatch lengkap karo terminal data seluler ing kendharaan. Terminal kasebut ngidini anggota patroli ngakses informasi sing ana ing sistem rekaman Departemen uga nyambung menyang Pusat Informasi Polisi Kanada ing Ottawa. Departemen kasebut uga duwe Sistem Mugshot komputerisasi sing bakal nyambung langsung menyang sistem rekaman otomatis Departemen.

Victoria uga dadi pimpinan nasional babagan kepolisian berbasis komunitas nalika taun 1980-an. VicPD mbukak substasiun komunitas pisanan ing taun 1987, ing James Bay. Stasiun liyane dibukak ing Blanshard, Fairfield, Vic West lan Fernwood ing rong taun sabanjure. Stasiun-stasiun kasebut, sing dilakokno dening anggota sumpah lan sukarelawan minangka penghubung penting antarane masyarakat lan polisi sing ngladeni. Lokasi stasiun wis diganti liwat taun, nggambarake prasetya terus kanggo nyedhiyani layanan paling apik, nalika digunakake ing alangan saka budget nyenyet. Nalika sistem stasiun satelit cilik ora ana maneh, kita wis nahan klompok sukarelawan kuwat khusus sing dadi jantung Program Polisi Komunitas.

Markas Jalan Kaledonia

Ing taun 1996, miturut komando Kepala Douglas E. Richardson, anggota Departemen Polisi Victoria pindhah menyang fasilitas anyar $ 18 yuta dolar ing Caledonia Ave.

Ing taun 2003, Departemen Kepolisian Esquimalt gabung karo Departemen Kepolisian Victoria, lan saiki VicPD kanthi bangga nglayani loro komunitas kasebut.

Departemen Polisi Victoria saiki, kanthi kekuwatan meh 400 karyawan nglayani warga Victoria lan Esquimalt kanthi profesionalisme sing dhuwur. Ing tengah-tengah sikap, kemajuan teknologi lan owah-owahan sosial kanthi cepet, layanan polisi terus ditantang. Anggota Polisi Victoria wis ngrampungake tantangan kasebut. Sajrone luwih saka 160 taun, pasukan iki nglayani kanthi dedikasi, ninggalake sejarah sing warni lan kadhangkala kontroversial.