Penipuan

Penipuan minangka tantangan sing penting ing komunitas kita. Akeh upaya penipuan ing Victoria lan Esquimalt saben dina. Miturut dhuwit sing dijupuk, penipuan sing paling penting ing komunitas kita yaiku:
  • ANYAR – Payroll Diversion Frauds
  • Penipuan "putu 'ngirim dhuwit aku ana masalah utawa cilaka'".
  • "Agensi Pendapatan Kanada (aka) sampeyan duwe utang marang pamrentah utawa bisnis lan kita bakal cilaka sampeyan yen sampeyan ora mbayar" scam
  • Penipuan kekasih 

Akeh penipu iki ngubungi calon korban liwat telpon liwat internet. Dheweke asring njupuk kauntungan saka sifat peduli lan kekarepan kanggo mbantu korban, utawa kabecikan. Telpon scam Badan Pendapatan Kanada utamane agresif, nyebabake sawetara wong sing nekani departemen kepolisian ing saindenging negara kanggo dakwaan sing ora bener.

Nalika penipuan kedadeyan, para pelaku asring manggon ing negara liya utawa malah ing bawana, sing ndadekake investigasi lan dakwaan dadi angel banget. Kajaba iku, akeh sing dadi korban penipu ora nglaporake kerugian, amarga isin amarga wis dadi korban.

Senjata paling gedhe sing kudu kita kabeh kanggo nglawan penipuan yaiku kawruh. Yen sampeyan ora yakin, nelpon polisi ing (250) 995-7654.

VicPD mbantu sampeyan nglawan penipuan - utamane sing target anggota komunitas sing luwih tuwa.

Ing rembugan karo ahli ing care tuwa, kita wis nggawe Handbill Nyegah Penipuan dirancang khusus kanggo senior lan wong-wong sing nandhang sangsara marga saka mundhut memori. Disaranake sampeyan kasedhiya ing fasilitas sampeyan utawa diselehake ing cedhak telpon utawa komputer. Mangga aran gratis kanggo print siji metu yen sampeyan ora bisa kanggo njaluk salah siji saka kita. Sukarelawan VicPD lan Anggota Cadangan bakal menehi kertu penipuan ing acara komunitas. Anggota Cadangan VicPD uga kasedhiya kanggo menehi ceramah pencegahan penipuan - gratis.

Apa sing kudu ditindakake yen sampeyan mikir sampeyan wis dadi korban penipuan

Mangga nelpon saluran non-darurat kita lan laporake apa sing kedadeyan. Akeh wong sing ora nglaporake nalika nemokake dheweke wis dadi korban penipuan. Asring, iku amarga padha rumangsa isin; padha rumangsa kaya-kaya kudune luwih ngerti. Kanggo sing wis dadi korban penipuan romansa online, trauma emosional lan rasa ngiyanati luwih gedhe. Ora isin dadi korban penipuan. Penipu minangka ahli ing manipulasi bagean paling apik saka wong kanggo keuntungan pribadi. Nalika akeh penipuan sing asale saka njaba Kanada lan kanthi mangkono angel banget kanggo diselidiki lan nggawa tuduhan marang para pelaku kanthi nglaporake penipuan kasebut menyang bagean kejahatan finansial, sampeyan nglawan maneh. Sampeyan nglawan maneh kanthi mbantu wong liya supaya ora dadi korban penipuan lan sampeyan menehi VicPD minangka alat sing paling penting kanggo mbantu mungkasi - sampeyan nggawa kawruh babagan kedadeyan kasebut.

Yen sampeyan mikir sampeyan bisa dadi korban penipuan, hubungi kita ing (250) 995-7654.

Liyane Sumber Daya Penipuan

www.antifraudcentre.ca

www.investigation.com

www.fraud.org 

Komisi Sekuritas BC (Penipuan Investasi)

http://investright.org/investor_protection.aspx

Laporan Kerentanan Penipuan Investasi Nasional

http://www.investright.org/uploadedFiles/resources/studies_about_investors/2012NationalInvestmentFraudVulnerabilityReport.pdf