Датум на: Понеделник, март 27, 2023

Податотека: 23-11102

Викторија, п.н.е. – Едно лице вооружено со нож е приведено попладнево на Долниот Косум на Внатрешното пристаниште, откако полицајците што реагирале употребиле пушка од чанта.

Денеска нешто пред 3 часот, полицајците биле повикани да пријават лице во неволја, кое било вооружено со нож и пеш во центарот на Викторија. Кратко време подоцна, полицајците успешно го лоцирале лицето долж делот Lower Causeway од Внатрешното пристаниште, во близина на терминалот за пловечки авион. Лицето побегнало од полицајците кога тие се приближиле.

Службениците употребиле пушка со грав и успеале да го разоружаат лицето и да го одведат во притвор. На лице место е пронајден нож.

Како што е политиката во секое време кога ќе се употреби помалку смртоносна алатка, полицајците повикаа болничари од службата за итни случаи на БЦ да присуствуваат за да го проценат лицето за повреда.

Овој нов инцидент се уште е под истрага.

Ако имате информации за овој инцидент и допрва треба да разговарате со службеник, ве молиме јавете се во бирото за извештаи за VicPD на (250) 995-7654 екстензија 1.

-30-

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.