Датум на: Четврток, 30 март 2023 година

Податотека: 23-10008

Викторија, п.н.е. – Службениците на VicPD бараат ваша помош за да го лоцираат Кристијан Шумејкер, кој се бара ширум пред нашата ера поради прекршување на условната казна. Кристијан претходно беше уапсен за криминално вознемирување, заплашување и непристоен чин.

Кристијан е опишан како 27-годишен кавкаски маж кој е висок приближно шест метри со тенка градба. Тој има валкано-руса коса со должина до јака, која може да биде излижана. Можеби носи очила за сонце со виолетово-сини, кружни леќи. Фотографија на Кристијан е подолу.

Кристијан Шумејкер и претходно се тепаше со полицијата и неговото однесување се смета за високо ризично.

Ако го видите Кристијан Шумејкер, не му приоѓајте и јавете се на 911. Ако имате информации за тоа каде може да се наоѓа Кристијан Шумејкер, ве молиме јавете се во нашата служба за извештаи и (250) 995-7654, екстензија 1 или вашата локална полиција. За да го пријавите она што го знаете анонимно, ве молиме јавете се на Greater Victoria Crime Stoppers на 1-800-222-8477.

-30-

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.