Датум на: Четврток, мај 25, 2023 

Податотека: 23-8761 

Викторија, п.н.е. – На 15 мај, Одделите за услуги во заедницата и патрола на VicPD го започнаа Project Downtown Connect, шестнеделна иницијатива за поврзување со локалните бизниси и зголемување на видливото присуство во централното градско подрачје.  

Од почетокот на проектот, службениците ги посетуваат локалните бизниси и ги слушаат нивните грижи, вклучително и влијанието што кражбата на мало, имотниот криминал и нередот на улиците го имаат врз нивните деловни операции. Тие, исто така, даваат совети за чување на нивните бизниси безбедни, во форма на референтни картички.  

Покрај обезбедувањето информации за спречување на криминалот, службениците ќе ги следат грижите и ќе преземаат мерки каде што е соодветно. 

Кликнете на Фотографија за линк до видео

„Ангажманот со локалните бизниси ни помага да ги разбереме специфичните, секојдневни предизвици со кои се соочуваат и одговара на повикот за повидливо присуство во центарот на градот. Преку овој проект ќе им обезбедиме на бизнисите алатки за спречување криминал и значајна врска со нашата организација, за да можеме заедно да изградиме побезбедна заедница“, вели началникот на Констабл Дел Манак. 

Project Downtown Connect има службеници пешки кои се занимаваат со бизниси седум дена во неделата до 30 јуни.

Project Downtown Connect се надоврзува на успешната серија Downtown Connect и Holiday Connect што започна во доцниот 2019. Овие проекти беа создадени како одговор на загриженоста од бизнисите за кражба на мало, зло и агресивно однесување во центарот на градот.  

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.