Датум на: Понеделник Јуни 5, 2023 

Податотека: 23-19532 

Викторија, п.н.е. – Како одговор на загриженоста на заедницата и зголемувањето на повиците за услуга, службениците од Секторите за општа истрага и достапност на VicPD работат заедно со персоналот на Правилникот на Град Викторија, за да спроведат одржливо спроведување на подзаконските акти во паркот Топаз. 

Службениците спроведуваат континуирано спроведување како одговор на загриженоста од заедницата и значително зголемување на бројот и сериозноста на повиците за услуга во паркот Топаз во првите месеци од 2023 година.  

Графикон со шипки што прикажува податоци за повици за сервис до паркот Топаз од временскиот период од 1 јануари до 31 мај, годишно од 2021 до 2023 година. Вкупните повици за услуга во категоријата покажуваат 68 повици за услуга во 2021 година, 53 повици за услуга во 2022 година и 87 повици за услуга во 2023 година. сите се највисоки од секоја годишна мерка.

Повиците за услуга во областа Топаз Парк се зголемени за 60 отсто во однос на минатата година. Тие се највисоки во последните три години. Многу од овие повици се должат на загриженост за јавен неред и повици за помош во кои се бара полициски службеници да помогнат во одржувањето на безбедноста на персоналот на Правилникот на Град Викторија додека ги спроведуваат подзаконските акти на Град Викторија.  

Покрај зголемените повици за услуга, службениците реагираат на загриженоста на жителите на областа, спортските тимови и другите корисници на паркот дека областа станала небезбедна. 

Службениците и персоналот на подзаконскиот акт обезбедија значително напредно предупредување за оние кои се засолнети во паркот дека ќе мора да ги отстранат структурите, во согласност со подзаконските акти на градот Викторија за засолниште во текот на ноќта. Многу од овие структури станаа полу-постојани тела.  

Спроведувањето ќе продолжи на дневна основа во подолг период со цел да се осигури дека оние кои се засолнуваат во паркот преку ноќ се подготвени да ги следат подзаконските акти со отстранување на нивните структури до 7 часот наутро секој ден. 

 Ако се грижите за безбедноста во локален парк, ве молиме јавете се во VicPD Report Desk на (250) 995-7654 екстензија 1.  

-30- 

  

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.