Датум на: Среда, јуни 7, 2023 

Податотека: 23-11229 

Викторија, п.н.е. – Полицајците објавуваат нова фотографија додека продолжуваме со нашата работа за лоцирање на исчезнатиот човек со висок ризик, Делмер Есау. 

Делмер беше предмет на предупредување за исчезнато лице за висок ризик на 17 мај 2023 година.  

Делмер е опишан како 47-годишен кавкаски маж со кратка кафена коса и кафени очи. Делмер е висок пет стапки, осум инчи и тежи приближно 135 килограми, со тенка градба. Делмер често носи бејзбол капа. Претходно необјавена фотографија на Делмер е подолу. 

Делмер има здравствена состојба која бара итен третман. Полицајците го бараат Делмер за да се осигураат дека е безбеден.  

Ако го видите Делмер Есау, ве молиме јавете се на 911. Ако имате какви било информации за тоа каде може да биде, ве молиме јавете се во бирото за извештаи за VicPD на (250) 995-7654, екстензија 1. За да пријавите што знаете анонимно, ве молиме јавете се во Greater Victoria Crime Стопери на 1-800-222-8477.  

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.