Датум на: Петок, јули 7, 2023 

Викторија, п.н.е. – Денес VicPD ја пречекува д-р Лидија Валиерес, која му се придружува на VicPD како наш прв внатрешен психолог. 

Д-р Валиерс беше ангажиран како дел од Програмата за здравје и поддршка на VicPD, која се фокусира на иницијативи кои го подобруваат целокупното психолошко здравје за целиот персонал на VicPD. Оваа стратегија за благосостојба се заснова на пристапот на лидерство ориентиран кон здравјето, управуван од нашата работна група за ментално здравје и благосостојба. 

Д-р Валиерс со службеници на ЦСД

„Возбудени сме што ѝ посакавме добредојде на д-р Валиерс во VicPD за знаењето и искуството што ги носи во нашата организација“, вели шефот Дел Манак. „Нашиот фокус е на поддршка на нашите луѓе, а нејзината работа ќе ги надополни програмите и иницијативите што веќе ги имаме за да им помогнеме на луѓето да останат на работа или да ги вратат по повреда на професионален стрес“. 

Програмата и иницијативите кои веќе се воспоставени вклучуваат работа со островот Ванкувер Надвор од синото поглавје, непрофитна организација предводена од врсници посветена на зајакнување и поддршка на семејствата на службениците за спроведување на законот во Канада и создавање на Тим за поддршка од врсници. Тимот за поддршка на врсниците е група на заколнати и цивилни вработени во VicPD кои имаат обука за отпорност на траума и помош при кризи и кои нудат поддршка, дејствуваат како врски и помагаат во поврзувањето на поединците со професионалните услуги.  

Д-р Валиерес е важен додаток на колективната грижа на целиот персонал на VicPD, бидејќи таа ја фокусираше својата клиничка пракса на работа со првите лица кои реагираат и има обука за различни видови терапија. 

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.