Датум на: Четврток октомври 26, 2023 

Датотека: Различни 

Викторија, п.н.е. - Полицајците уапсија 20 и пронајдоа стока од 25,000 американски долари од еден продавач за време на тридневен проект за кражба на мало во центарот на Викторија минатата недела. 

Од 16 до 18 октомври, полицајците од одделот за патрола на VicPD работеа со персоналот за спречување загуба за да ги идентификуваат и уапсат крадците во продавница на мало во 500-от блок на улицата Џонсон. Повеќе од половина од уапсените осомничени земале стока од по 1,000 долари, а едно лице поседувало украдена стока во вредност од 3,400 долари. 

Од 20-те уапсени, повеќето беа ослободени во очекување на идните судски датуми. Еден осомничен беше уапсен во првите два дена од проектот и беше задржан во притвор откако се врати на третиот ден за да украде друга стока вредна 260 долари. Откриено е дека тројца осомничени имаат отворени налози за апсење од различни јурисдикции на Голема Викторија.  

На возач му е изречена 24-часовна забрана за возење поради оштетување од дрога, откако му укажал помош на осомничениот кој бегал од полицијата натоварил украдени предмети во нивното возило.  

Кражбата продолжува да биде проблем за бизнисите во Викторија и Ескималт, а VicPD е посветена да продолжи да го решава овој проблем во партнерство со нашата заедница. Овој проект е создаден како одговор на тековните грижи од локалните бизниси за редовната кражба на мало и влијанието што тоа го има врз деловните операции и безбедноста на персоналот. 

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.