Датум на: Петок, 3 ноември 2023 година 

Датотека: 23-40444 

Викторија, п.н.е. – Инспекторите бараат помош откако маж беше нападнат со нож во понеделникот вечерта во Џејмс Беј. 

Малку по 7:30 часот во понеделникот, 30 октомври, полицајците одговориле на пријавата за маж кој бил избоден со нож во 400-блок на улицата Мичиген. Полицајците утврдиле дека жртвата била во одредено место за пушење кога му пришол човек кој барал пари. Кога жртвата изјавила дека нема пари, осомничениот ја удрил жртвата со голем нож по раката и лицето.  

Осомничениот потоа пеш го напуштил местото на настанот.  

Една жена застанала да ја провери жртвата пред да замине од местото на настанот. Таа беше опишана како 5 стапки единаесет инчи висока и „убаво облечена“. Полицајците бараат да разговараат со оваа жена бидејќи можеби има важни информации за оваа истрага. 

Повредениот бил пренесен во болница, каде му била укажана лекарска помош поради повреди кои не се опасни по живот. 

Службениците бараат од секој кој има информации за овој инцидент да се јави на Е-Comm Report Desk на (250) 995-7654 екстензија 1. За да пријавите што знаете анонимно, јавете се на Greater Victoria Crime Stoppers на 1-800-222-TIPS или поднесете бакшиш онлајн на Поголема Викторија Криминалисти 

Засега нема апсења, а ова досие останува под истрага. 

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.