Датум на: Вторник, ноември 14, 2023 

Податотека: 23-41585 

Викторија, п.н.е. – Инспекторите бараат помош откако една жена беше повредена за време на грабеж во блокот од 1900 година на улицата Даглас. 

Непосредно пред пладне минатата среда, 59-годишна жена се движела кон нејзиното возило кога осомничениот и пришол одзади и и ја грабнал чантата. Жртвата била повлечена на земја и влечена на кратко растојание, нанесувајќи и повреди на главата, колената и рачниот зглоб не опасни по живот.  

Осомничениот побегнал со чантата на жртвата и последен пат бил виден како се качува во автобус на БЦ Транзит. Случајни минувачи во околината дошле на помош на жртвата. 

Осомничениот е опишан како приближно 40-годишен, висок од шест до шест стапки и три инчи со средна градба, делумно ќелава црвено-кафеава коса и голема брада. Фотографиите на осомничениот се подолу. 

Инспекторите бараат секој што има информации за инцидентот, осомничениот или нивното место на живеење да се јави на Е-Comm Report Desk на (250) 995-7654 екстензија 1. За да пријавите што знаете анонимно, јавете се во Greater Victoria Crimestoppers на 1-800-222 -СОВЕТИ или поднесете бакшиш онлајн на Поголема Викторија Криминалисти. 

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.