Датум на: Среда, ноември 29, 2023 

Податотека: 23-44417 

Викторија, п.н.е. – Полицајците на патролата рано утринава уапсија маж во костум на Дедо Мраз со лажна брада, откако добиле дојава дека бил виден со пиштол. 

Непосредно пред 10:30 часот денеска, службениците на патролата одговорија на пријавата за маж кој мафта околу пиштол во близина на раскрсницата на улицата Даглас и улицата Форт.  

Кратко време подоцна, полицајците го пронашле мажот како седи на клупа во близина и тој бил уапсен без инцидент. Полицајците утврдиле дека тој имал нерешена потерница за упатување закани и е задржан во притвор за да се појави на суд.  

Бидејќи истрагата за огненото оружје се уште е во тек, повеќе детали засега не можат да се споделат. 

 

Запленета реплика на пиштол 

Ако имате информации за овој инцидент или видео снимки, ве молиме јавете се на бирото за известување за е-комуникации на (250) 995-7654 екстензија 1.  

-30- 

 Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно. 

Датум на: Среда, ноември 29, 2023 

Податотека: 23-44417 

Викторија, п.н.е. – Полицајците на патролата рано утринава уапсија маж во костум на Дедо Мраз со лажна брада, откако добиле дојава дека бил виден со пиштол. 

Непосредно пред 10:30 часот денеска, службениците на патролата одговорија на пријавата за маж кој мафта околу пиштол во близина на раскрсницата на улицата Даглас и улицата Форт.  

Кратко време подоцна, полицајците го пронашле мажот како седи на клупа во близина и тој бил уапсен без инцидент. Полицајците утврдиле дека тој имал нерешена потерница за упатување закани и е задржан во притвор за да се појави на суд.  

Бидејќи истрагата за огненото оружје се уште е во тек, повеќе детали засега не можат да се споделат. 

 

Запленета реплика на пиштол 

Ако имате информации за овој инцидент или видео снимки, ве молиме јавете се на бирото за известување за е-комуникации на (250) 995-7654 екстензија 1.  

-30- 

 Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.