Датум на: Четврток, ноември 30, 2023 

Податотека: 23-43770 

Викторија, п.н.е. – Се очекува доцнење и прекин во сообраќајот за време на годишната Парада на камиони со светлина и возење храна на 2 декември 2023 година. 

Оваа година има ревидирана патека на парадата, која започнува приближно во 5:00 часот на брановидникот Оџен Поинт, патувајќи кон исток по патот Далас низ заливот Оук. Парадата потоа ќе го направи својот пат кон запад по улицата Јејтс, пред да се упати кон север по улицата Даглас околу 6:30 часот, кон Саанич и Вју Ројал.   

Детална карта што ја прикажува маршрутата е достапна подолу: 

За време на парадата се очекува да има одложувања и прекини во сообраќајот и присутните треба да планираат да пристигнат порано. Нашите полицајци и резервни полицајци ќе бидат присутни за да помогнат сите што присуствуваат на настанот да бидат безбедни, заедно со полицајците од соседните полициски оддели.  

Поставени се привремени, надгледувани камери за видео надзор  

Како и со претходните настани, ќе ги распоредиме нашите привремени, надгледувани CCTV камери за поддршка на нашите операции за да се обезбеди јавна безбедност и да се помогне во одржувањето на протокот на сообраќај. Распоредувањето на овие камери е дел од нашите операции за да помогнеме настанот да биде безбеден, мирен и пријателски настроен кон семејството и е во согласност со провинциските и федералните закони за приватност. Во областа се поставени привремени знаци за да се осигура дека јавноста е свесна. Камерите ќе бидат симнати откако ќе завршат настаните. Ако имате загриженост за нашето привремено распоредување на камерата, ве молиме е-пошта [заштитена по е-пошта].

-30-

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.