Датум на: Четврток, декември 14, 2023 

Податотека: 23-45738 

Викторија, п.н.е. – Службениците на VicPD ги потсетуваат сите да планираат безбедно возење до дома и да бидат свесни дека Контранападот за оштетено возење е активен оваа празнична сезона, откако минатиот викенд беше уапсен возач чиј примерок од здивот беше близу четири пати над законскиот лимит.  

Непосредно пред полноќ во петокот, 8 декември, VicPD добил извештај за удри и бегство од возило што се случило во блокот 1300 на патот Балморал. Сведок забележал како возачот контактирал со паркирано возило пред да замине. 

Службениците го лоцирале возилото паркирано на патека со маж кој спиел на возачкото седиште. Возилото било оштетено и на совозачкото странично тркало, а гумата делумно висела од бандажот. Возачот бил уапсен поради нарушено возење и дал примерок за здив кој бил близу четири пати над дозволената граница. 

На мажот му била изречена забрана за возење и пуштен на слобода во очекување на оштетеното возење. Бидејќи инцидентот во моментов е под истрага, повеќе детали не може да се споделат во овој момент.  

Службениците ги замолуваат сите дополнителни сведоци кои го виделе инцидентот, или кој било во областа околу моментот на инцидентот, а има снимки од камерата или снимките од ѕвончето, да се јават во бирото за известување за е-комуницирање на (250) 995-7654 екстензија 1. За да го пријавите она што го знаете анонимно, ве молиме јавете се на Greater Victoria Crime Stoppers на 1-800-222-TIPS или поднесете совет онлајн во Greater Victoria Crime Stoppers.    

Продолжува противнападот на VicPD со оштетен возење 

Во партнерство со ICBC и полициските одделенија низ BC, VicPD започна кампања насочена кон возачите со оштетен степен за време на празниците. Нашиот оддел за сообраќај ќе врши блокади на патиштата низ Викторија и Ескималт, а нашиот оддел за патрола ќе внимава на возачите со оштетен степен. Од почетокот на кампањата минатиот викенд, VicPD веќе симна седум возачи со попреченост од нашите патишта. 

61 лице годишно гинат во сообраќајни несреќи кои вклучуваат оштетено возење во п.н.е. Нашата цел за Викторија и Ескималт е нула. Без разлика дали присуствувате на работна забава или прославувате со семејството и пријателите, погрижете се однапред да планирате безбедно возење до дома. Нема оправдување за нарушено возење. 

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.