Датум на: Петок, декември 15, 2023 

Податотека: 23-45044 

Викторија, п.н.е. – Обвинение е покренато против возач кој забрзал кон демонстрант за време на демонстрациите во Законодавниот дом на СРД на 3 декември. 

Набргу по 2 часот во неделата на 3 декември, еден маж беше уапсен откако со своето возило излета на тротоарот во 600-от блок на улицата Мензиес, за малку ќе удри демонстрант. Човекот бил уапсен од службеници на Единицата за јавна безбедност VicPD на лице место. Овој инцидент претходно беше пријавен од VicPD на 4 декември. 

Вчера против возачот е поднесена заклетва за едно дело „Напад со оружје“ и едно „Опасно ракување со моторно возило“. Човекот беше уапсен од службениците на VicPD и моментално е во притвор. 

Ова прашање сега е пред судовите, а повеќе информации засега не може да се обезбедат. 

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.