Датум на: Четврток, февруари 22, 2024 

Податотека: 23-43614 

Викторија, п.н.е. – Инспекторите добија слики од осомничениот за неиспровоциран инцидент со напад од ноември и бараат од јавноста помош додека работат на негово идентификување. 

На 11 ноември околу 22 часот, жртвата се движела во близина на крстосницата на улицата Кингс Роуд и Петтата улица, кога непознато лице му пришло и без провокација го удирало со тупаница по лицето. Повредената се здобила со тешки, но не опасни по живот повреди и била укажана во болница. Осомничениот беше опишан како маж со многу темна кожа во неговите дваесетти години, висок приближно шест метри со тенка градба и облечен во зелени панталони со качулка и црни траки. 

Инцидентот бил пријавен во VicPD следниот ден и а Ажурирање на заедницата што бара потенцијални сведоци или снимки од видео надзор беше објавено на 15 декември.  

Оттогаш, иследниците ги добија следните слики (боите се искривени поради тоа што беше темно во тоа време): 

 Сликите на осомничениот добиени од снимки од видео надзор 

Ако го препознаете овој осомничен или имате какви било информации за овој инцидент, ве молиме јавете се на Е-Comm Report Desk на (250) 995-7654 екстензија 1. За да пријавите што знаете анонимно, ве молиме јавете се на Greater Victoria Crime Stoppers на 1-800- 222-8477 или поднесете совет онлајн на Поголема Викторија Криминалисти.   

-30- 

Бараме квалификувани кандидати и за полициски и за цивилни позиции. Размислувате за кариера во јавниот сервис? VicPD е работодавач со еднакви можности. Придружете се на VicPD и помогнете ни да ги направиме Викторија и Ескималт побезбедна заедница заедно.