Датум на: Четврток, Април 4, 2024 

Податотека: 24-10673 

Викторија, п.н.е – Проактивните патроли од полицајци во цивилна облека доведоа до апсење на 65-годишен маж минатата недела, откако извршил непристоен чин во автобус на БЦ Транзит додека седел до 12-годишно девојче. 

На 27 март, службениците на патролата иницираа проект за надзор откако добија информации за осомничен кој вршел непристојни дела додека се возел на БЦ Транзит. Следната вечер, четврток, 28 март, службеници во цивилна облека се качиле во автобус на БЦ Транзит и го забележале осомничениот како прави непристојно дело додека седел покрај 12-годишно девојче. Осомничениот Тимоти Буш бил уапсен додека се обидувал да излезе од автобусот. 

Тимоти Буш е обвинет за едно непристојно дело и едно за изложување на гениталиите на малолетно лице. Буш останува во притвор во очекување на неговото следно појавување на суд. 

Потребна е огромна количина на храброст да се пријават сексуални престапи, а инцидентите со сексуално насилство се недоволно пријавени. Нашата порака до оние кои биле жртви на сексуално насилство или непристојни дела продолжува да биде “Ти веруваме“ и ние сме тука да ве поддржиме.  

Ако вие или некој што го познавате бил жртва на непристоен чин, ве молиме јавете се на бирото за извештаи за е-комуницирање на (250) 995-7654. За да пријавите што знаете анонимно, ве молиме јавете се на Greater Victoria Crime Stoppers на 1-800-222-8477 или испратете совет онлајн на Поголема Викторија Криминалисти.  

-30-