Датум на: Четврток, Април 11, 2024 

Викторија, п.н.е. – Денеска му оддаваме чест на VicPD Cst. Иан Џордан, кој на 11 април 2018 година, на 66 години, почина откако доби трауматска повреда на мозокот пред 30 години, по сериозен инцидент со возило додека одговараше на повик рано наутро. 

Cst. Иан Џордан беше повреден на должност на 22 септември 1987 година, додека реагираше на бизнис аларм. Неговото полициско возило се судри со друга единица за одговор на улиците Даглас и Фисгард. Тој никогаш не се освестил и бил хоспитализиран до датумот на неговата смрт на 11 април 2018 година. За време на инцидентот имал 35 години. 

Хоспитализирани повеќе од 30 години, многу службеници и персонал на VicPD го посетија Cst. Џордан редовно и се погрижи да знае дека е дел од нашето семејство VicPD. Радио канал и скенер беа одржувани на Cst. Џордан е покрај креветот до неговото неодамнешно умирање. 

Cst. Иан Џордан го остави сопругата Хилари и синот Марк, кои се во нашите мисли денес. 

Никогаш нема да ја заборавиме службата и жртвата на нашите паднати херои. Можете да дознаете повеќе за офицерите на VicPD кои ја направија крајната жртва во должноста со посета на: Паднати херои - VicPD.ca. 

-30-