Младински совет на шефот

Младинскиот совет на началникот на полицијата во Викторија се состои од младински претставници на возраст од 15-25 години кои учествувале во претходни активности на МГИ. Изјавата за мисијата на CYC е „Да се ​​биде сила на позитивни промени и вклучување во заедницата преку соработка помеѓу полицискиот оддел на Викторија и младите во Голема Викторија“. Една од целите на CYC е да споделува информации за проекти/иницијативи кои се случуваат во секое училиште за да можат да бидат поддржани и унапредени, како од другите училишта, така и од нивните заедници. CYC, исто така, организира и имплементира „Мотивациски ден“ на YCI на про-Д ден во октомври. Ова е ден кој има за цел да ги инспирира учениците да спроведат проекти за промена во нивните училишта, заедница и во текот на нивните општествени искуства. Овој ден не само што ги инспирира присутните, туку ги поврзува со другите млади кои се трудат да направат разлика во нивните училишта, овозможувајќи поефикасни проекти кои допираат до поширок спектар на луѓе. За да се вклучите, ве молиме контактирајте не.

Волонтерски можности – Младински совет на шефот – Во моментов волонтираме еднаш месечно во Portland Housing Society (844 Johnson street) при подготвување/сервис за оброци. Проектот што штотуку го завршивме е „библиотечниот проект“ кој имаше за цел да изгради библиотека од донирани книги во Super 8 (Portland Housing Society). Доколку вие или вашето училиште сакате повеќе информации за овој проект, испратете е-пошта до [заштитена по е-пошта].