VicPD Community Rover

VicPD Community Rover се користи за да им помогне на граѓаните на Викторија и Ескималт во разговори за нивниот полициски оддел и да ја подигне свеста за вредностите на нашата заедница и да се фокусира на регрутирање. Тоа ќе ни овозможи да транспортираме повеќе луѓе и опрема до заедницата и спортски настани, посети на училишта, можности за регрутирање и други активности, подобрувајќи ги нашите програми за безбедност на заедницата и регрутирање. Кога ќе го видите Роверот, знаете дека можете да најдете офицер, стручен член на персоналот, специјален општински полицаец, резервен полицаец или волонтер кој може да разговара со вас за тоа што правиме и како можете да се вклучите во создавањето Заедно побезбедна заедница.

Како го добивме ова запленето возило?

VicPD Community Rover е бесплатен закуп од Канцеларијата за граѓанско одземање (CFO). Кога возилата и другите стоки се запленети како приноси од криминал, тие се упатуваат до финансискиот директор, кој може да го одобри или одбие во постапка за одземање.

Кога запленетите возила се погодни за пренаменување, полициските агенции можат да аплицираат да ги користат за ангажман на заедницата и полицијата, како и програми за едукација на полицијата, како што се напорите против бандите.

Колку чини?

VicPD Community Rover е изнајмен од CFO без трошоци. Направивме мала инвестиција во дизајнот на возилото, а годишните оперативни трошоци спаѓаат во рамките на нашиот сегашен буџет.

Дизајн

VicPD Community Rover е дизајниран да ги одразува вредностите на нашата заедница, нашите партнерства и нашиот фокус на регрутирање.

Луѓето

Службениците, персоналот и волонтерите ја претставуваат различноста што се наоѓа во VicPD и нашите континуирани напори да создадеме работно место што ги одразува заедниците на кои им служиме, како и важноста на секоја улога во Одделот.

Децата ја претставуваат нашата посветеност на поврзувањето со младите, преку спортско програмирање и друг ангажман и едукација, што е ефективно пренасочување од регрутирање банди. Имаме многу партнери во овие напори и ги истакнавме на задниот дел од возилото.

Присуството на спорт, исто така, зборува за моменталниот фокус на регрутирање бидејќи активно ги охрабруваме спортистите да размислуваат за кариера со VicPD.

Stqéyəʔ/Sta'qeya (Волкот)

Нашиот денешен грб (2010) и значката вклучува слика на Ста'кеја (волк) што е прикажан како заштитник или чувар. Ста'ќеја (Стекија) е опишана како „волчица во стилот на брегот Салиш“ и е избрана да го почитува споменот на домородните жители на островот Ванкувер и нашите партнери во заштитата на сите жители и посетители подеднакво. Создаден е од уметникот и едукатор на Songhees, Јуксвеј'луптон, познат нашироко по неговото англиско име како Кларенс „Буч“ Дик, и се користи во овој формат со негова дозвола.

Партнерства и сртови

Логото на задниот дел од возилото претставуваат само дел од нашите партнерства во заедницата, со фокус на нашата младост, различноста и напорите за регрутирање. Од лево кон десно:

    • Wounded Warriors е клучен партнер во велнес програмирањето и поддршката што ги нудиме на нашите членови и персонал.
    • Друштвото за достигнување на хокејското образование (HEROS Hockey) се партнери во обезбедувањето хокејски програми за младите.
    • Атлетското здружение на полицијата во Викторија гордо го поддржува програмирањето за млади спортови во хокеј, кошарка и голф.
    • Сртот на домородните наследства на VicPD исто така беше дизајниран од познатиот едукатор и мајстор резбар Јукс'веј'луптон, широко познат по неговото англиско име Кларенс „Буч“ Дик, и беше конципиран од нашиот тим за домородни ангажмани како начин да му оддаде почит на домородното наследство на оние кои им служат на нашите заедници и да ја претставуваат нашата врска со традиционалните територии на Леквунген каде што живееме и работиме.