Нашиот Крест

Нашиот грб е клучен дел од нашата организација. Гледано на нашата значка, блицот на рамената, нашите возила, нашето знаме и нашите ѕидови, грбот на VicPD е суштински дел од нашиот имиџ и нашиот идентитет. Тоа ја отсликува историјата на нашата организација и историјата на областа во која полицијата работиме.

VicPD Crest

симболизмот

Оружје

Боите и шевронот се од прегратките на градот Викторија. Приказот на волкот, заснован на дизајн на локалниот уметник Буч Дик, им оддава почит на оригиналните жители на регионот. Тројатичарот, поморски симбол, се наоѓа во значката на крунската колонија на островот Ванкувер (1849-1866), владата под која беше назначен првиот комесар на полицијата за Викторија, како и во грбот на округот Ескималт. , што е исто така во надлежност на полицискиот оддел на Викторија.

Crest

Пумата, агилно и силно животно, е автохтоно на островот Ванкувер. Коронетската валерија е поврзана со полициското работење.

Поддржувачите

Коњите се животни што ги користеле качените полицајци и биле најраниот начин на транспорт за полицијата во Викторија.

мотото

Нашето мото ја одразува нашата посветеност да ја гледаме нашата полициска улога како услуга на заедницата и нашето верување дека постои вистинска чест преку услугата за другите.

Блазон

Оружје

По шевронен риверц Гулес и Азур, шеврон во рикверц помеѓу главна волчица во стилот на брегот Салиш и во основата глава трозабец што се издава од основата Аргент;

Crest

Деми-пума или издавач од коронет валари Азур;

Поддржувачите

Два коња седла и заузда стојат на тревни планината соодветна;

мотото

ЧЕСТ ПРЕКУ СЕРВИС

Значка

Штитот на краците на полицискиот оддел на Викторија опкружен со прстенест Азур со раб и испишано со мотото, сето тоа во венец од јаворови лисја или издаден од цвет од тихоокеански дренка и означен од соодветната Кралска круна;

Знаме

Азур значката на полицискиот оддел во Викторија кантонирана со лисја од јавор, гранчиња од даб Гари и цвеќиња од кама;

Значка

Ова е стандардна шема на значка на општинската полиција во Канада. Централниот уред и мотото укажуваат на локалниот идентитет, јаворот ја напушта Канада и цветот од дренка Британска Колумбија. Кралската круна е посебен симбол овластен од кралицата да ја означи улогата на службениците на Одделот да ги почитуваат законите на круната.

Знаме

Гари дабови и цвеќиња од кама се наоѓаат во областа Викторија.

Информации за весник на Канада

Објавувањето на Патентот за писма беше објавено на 26 март 2011 година, во том 145, страница 1075 од Canada Gazette.

Информации за уметникот

Творец (и)

Оригинален концепт на Констабл Џонатан Шелдан, Херви Симард и Брус Патерсон, Сен Лоран Хералд, потпомогнати од предвесниците на Канадската хералдичка управа. Волкот од брегот Салиш или „Sta'qeya“ од познатиот уметник Буч Дик.

Сликар

Линда Николсон

Калиграф

Ширли Манџионе

Информации за примачот

Граѓанска институција
Регионална, општинска итн служба