Ангажман во заедницата:

Основа на стратешки план 2020 година

Основата на Стратешкиот план на VicPD 2020 е ангажманот. Овој план може да биде успешен само ако е вистински и значаен одраз на нашата заедница и нашата сопствена работна сила. За таа цел, започнавме сеопфатен ангажман за да слушнеме од широк опсег на групи во заедницата за да се увериме дека ги разбираме прашањата што се најважни за луѓето на кои им служиме. Исто така, ги слушавме жените и мажите од нашата организација за можностите и предизвиците поврзани со обезбедувањето полициски услуги за Викторија и Ескималт и како најдобро да ги имплементираме нашите стратешки цели на практичен и одржлив начин. Конечно, ги консултиравме најновите истражувања во врска со показателите за перформанси за полициско работење во Канада за да се осигураме дека можеме ефективно да го мериме успехот според нашите цели на тековна основа.

За да го следите напредокот на VicPD кон целите на Стратешкиот план за 2020 година, посетете ја нашата контролна табла на заедницата VicPD:

Отворете го документот подолу за да го видите целиот стратешки план VicPD 2020: