Комплименти и поплаки

Комплименти

Членовите на полицискиот оддел на Викторија се посветени и посветени на заштитата и служењето на граѓаните на Викторија и Ескималт. Тие се посветени да ги направат нашите заедници побезбедни преку обезбедување услуги на граѓаните преку интегритет, професионализам, одговорност, доверба и почит. Благосостојбата на граѓаните и членовите е секогаш приоритет.

Доколку сте имале позитивно искуство со член на полицискиот оддел во Викторија или неодамна сте забележале член на полицискиот оддел на Викторија за кој сметате дека вреди да се комплиментира, би сакале да чуеме од вас. Ние сме исклучително горди на нашите членови и вашите коментари се многу ценети.

Доколку сакате да дадете комплимент/коментар, испратете е-пошта [заштитена по е-пошта].

Жалби

Секој што има загриженост за постапките или однесувањето на полицаецот VicPD, услугата што ја обезбедува VicPD или политиките што ги водат службениците на VicPD, може да поднесе жалба. Провинциската канцеларија на полицискиот комесар за жалби (OPCC) го објаснува процесот на жалби во следната брошура:

Жалбата може да се реши со формална истрага или неформално решение. Алтернативно, подносителот на претставката може да ја повлече својата/нејзината жалба или комесарот за полициски жалби може да одлучи да ја прекине истрагата. Дополнителни информации во врска со процесот на жалба и како може да се реши жалбата може да најдете на нашата Професионални стандарди страница или во нашата Најчесто поставувани прашања.

Поплаки и прашања или грижи

Секој што има загриженост за постапките или однесувањето на полицаецот VicPD, услугата што ја обезбедува VicPD или политиките што ги водат службениците на VicPD, може да поднесе жалба.

Прашања и грижи

Ако едноставно сакате Полицискиот оддел на Викторија и OPCC да знаат за вашите грижи, но не сакате да учествувате во формалниот процес на жалба, можете директно да поднесете Прашања или загриженост кај нас. Вашето прашање или загриженост ќе биде прифатено од полицискиот оддел на Викторија и ќе го сподели со OPCC. Ќе се обидеме да го решиме вашето прашање и загриженост. Дополнителни информации во врска со процесот на Прашање или Загриженост може да најдете на ЧПП за прашања или грижи.

 1. Контактирајте со дежурниот командант на часовникот на дивизијата за патрола на 250-995-7654.
 2. Присуствувајте во полицискиот оддел на Викторија на:

850 Каледонија авенија, Викторија, п.н.е

Понеделник до петок - 8:30 до 4:30 часот

Жалби

Жалбата може да се реши со формална истрага (Оддел 3 од Закон за полиција „Процес за почитување на наводното недолично однесување“) или со други средства (Оддел 4 од Закон за полиција „Решавање на претставки со медијација или други неформални средства“). Дополнителни информации во врска со процесот на жалба и како може да се реши жалбата може да најдете на нашата Професионални стандарди страница или во нашата Најчесто поставувани прашања за поплаки.

Мора да се поднесе жалба во рок од 12 месеци, почнувајќи од датумот на однесувањето што ја покренало жалбата. Полицискиот комесар за жалби може да го продолжи рокот за поднесување жалба доколку полицискиот комесар за жалби смета дека има добри причини за тоа и дека тоа не е спротивно на јавниот интерес.

Жалбите може да се поднесат на следниве начини:

НА ЛИНИЈА

ЛИЧНО

 1. Присуствувајте во Канцеларијата на полицискиот комесар за жалби (OPCC)

Suite 501-947 Fort Street, Викторија, п.н.е

 1. Присуствувајте во полицискиот оддел на Викторија

850 Каледонија авенија, Викторија, п.н.е

Понеделник до петок - 8:30 до 4:30 часот

 1. Присуствувајте во одделот Esquimalt на полициската управа Викторија

500 Парк Место, Ескималт, п.н.е

Понеделник до петок - 8:30 до 5:00 часот

ТЕЛЕФОН

 1. Контактирајте со OPCC на (250) 356-7458 (бесплатен 1-877-999-8707)
 2. Контактирајте со Одделот за професионални стандарди на полицискиот оддел во Викторија на (250) 995-7654.

EMAIL или FAX

 1. Преземете и користете PDF верзија на формуларот за жалба. Формуларот може да биде рачно напишан и да се испрати на е-пошта [заштитена по е-пошта] или испратено по факс до OPCC на 250-356-6503.
 2. Преземете и користете PDF верзија на формуларот за жалба. Формуларот може да се напише рачно и да се испрати по факс до полицискиот оддел на Викторија на 250-384-1362

MAIL

 1. Испратете пополнет формулар за жалба на:

Канцеларија на полицискиот комесар за жалби
Поштенско сандаче 9895, провинциска влада Св
Викторија, BC V8W 9T8 Канада

 1. Испратете пополнет формулар за жалба на:

Секција за професионални стандарди
Полициски оддел на Викторија
850 Каледонија авенија,
Викторија, BC V8T 5J8
Канада