Изјава за приватност

Полицискиот оддел на Викторија е посветен на обезбедување на веб-локација што ја почитува вашата приватност. Оваа изјава ги сумира политиката за приватност и практиките на веб-локацијата vicpd.ca и сите поврзани системи, процеси и апликации под директна контрола на Полицискиот оддел на Викторија. Полицискиот оддел на Викторија е предмет на Законот за слобода на информации и заштита на приватноста на Британска Колумбија (FOIPPA).

Преглед на приватност

Полицискиот оддел на Викторија не собира автоматски никакви лични информации од вас. Овие информации се добиваат само ако доброволно ги доставувате преку контактирање со нас преку е-пошта или преку нашите онлајн формулари за пријавување криминал.

Кога ја посетувате vicpd.ca, веб-серверот на полицискиот оддел на Викторија автоматски собира ограничен број стандардни информации суштински за функционирањето и евалуацијата на веб-страницата на VicPD. Оваа информација вклучува:

  • страницата од која пристигна,
  • датумот и времето на барањето на вашата страница,
  • адресата на Интернет протоколот (IP) што ја користи вашиот компјутер за да прима информации,
  • типот и верзијата на вашиот прелистувач и
  • името и големината на датотеката што ја побаравте.

Оваа информација не се користи за да се идентификуваат поединци кои доаѓаат на vicpd.ca. Овие информации се користат само за да му помогнат на VicPD да ги процени неговите информативни услуги и се собираат во согласност со Дел 26 (в) од Законот за слобода на информации и заштита на приватноста на Британска Колумбија (FOIPPA).

Колачињата

Колачињата се привремени датотеки што може да се стават на вашиот хард диск додека посетувате веб-локација. Колачињата се користат за следење на тоа како посетителите го користат vicpd.ca, но полицискиот оддел на Викторија не складира лични информации преку колачиња, ниту пак VicPD собира лични информации од вас без ваше знаење додека ја прелистувате оваа веб-локација. Сите колачиња на vicpd.ca се користат за да помогнат во собирањето анонимни статистички информации како што се:

  • тип на прелистувач
  • големина на екран,
  • сообраќајни обрасци,
  • посетени страници.

Оваа информација му помага на полицискиот оддел во Викторија да ги подобри и Vicpd.ca и неговата услуга за граѓаните. Тоа не е откриено на трети страни. Меѓутоа, ако сте загрижени за колачиња, можете да го прилагодите вашиот веб-прелистувач да ги отфрли сите колачиња.

Безбедност и IP адреси

Вашиот компјутер користи единствена IP адреса кога прелистувате на Интернет. Полицискиот оддел на Викторија може да собира IP адреси за да ги следи сите безбедносни прекршувања на vicpd.ca и други онлајн услуги. Не се прави обид да се идентификуваат корисниците или нивните шеми на користење освен ако не се открие неовластена употреба на веб-страницата vicpd.ca или не е потребна за истрага за спроведување на законот. IP-адресите се чуваат за термин кој е во согласност со постојните барања за ревизија на Полициската управа на Викторија.

Приватност и надворешни врски 

Vicpd.ca содржи линкови до надворешни страници кои не се поврзани со полицискиот оддел на Викторија. Полицискиот оддел на Викторија не е одговорен за содржината и практиките за приватност на овие други веб-локации и Полицискиот оддел на Викторија ве охрабрува да ја испитате политиката за приватност на секоја локација и одрекувањата од одговорност пред да дадете какви било лични информации.

Повеќе информации

За да побарате повеќе информации, ве молиме контактирајте со Канцеларијата за слобода на информации и заштита на приватност на VicPD на (250) 995-7654.