Системи за Видео Надзор

Како користиме привремени камери за видео надзор за да помогнеме сите да бидат безбедни на настани

Располагаме со привремени надгледувани камери за видео надзор како поддршка на нашите операции за да обезбедиме јавна безбедност за време на многу јавни настани во текот на годината. Овие настани вклучуваат прослави на Денот на Канада, Symphony Splash и Тур де Викторија, меѓу другите.

Иако често нема информации што укажуваат на позната закана за одреден настан, јавните собири беа цел на минатите напади ширум светот. Распоредувањето на овие камери е дел од нашите операции за да помогнеме овие настани да бидат забавни, безбедни и погодни за семејството. Покрај подобрувањето на безбедноста, претходните распоредувања на овие камери помогнаа да се лоцираат изгубените деца и постарите лица на јавни настани од големи размери и обезбедија ефикасна координација во одговорот на медицински настани.

Како и секогаш, ги распоредуваме овие привремено поставени, надгледувани камери на јавни места во согласност со BC и националното законодавство за приватност. Ако го дозволите распоредот, камерите се поставуваат два дена претходно и се симнуваат кратко време по секој настан. Додадовме знаци во областите на настанот за да се осигураме дека сите се свесни дека овие камери се поставени.

Ги поздравуваме вашите повратни информации за нашата употреба на овие привремени, надгледувани камери за видео надзор. Ако имате прашања или грижи за нашето привремено распоредување на CCTV камера, ве молиме е-пошта [заштитена по е-пошта]