VicPD Block Watch

Програмата VicPD Block Watch е инклузивен пристап заснован на заедницата кон безбедни, живи населби. Жителите и деловните субјекти соработуваат со VicPD и нивните соседи за да основаат група Блок Watch, која може да се постави во станбени и деловни области, апартмани, станови и комплекси во градски домови. VicPD Block Watch поврзува луѓе, гради односи и создава силно чувство за заедница. Да се ​​биде дел од VicPD Block Watch вклучува да бидете внимателни кон околината и да се грижите еден за друг. Кога ќе видите нешто сомнително или ќе бидете сведоци на криминална активност, од вас се бара безбедно да набљудувате и да пријавите што гледате во полиција и да ги споделите информациите со вашата група Блок Гледај.

Постојат три улоги кои формираат група на VicPD Block Watch; Капитенот, Учесниците, и координаторот на „VicPD Block Watch“. Капетанот е на крајот одговорен за активниот статус и одржување на групата. Учесници се луѓето во соседството или комплексот кои се согласуваат да бидат дел од групата на VicPD Block Watch. Координаторот на VicPD Block Watch ќе и обезбеди на вашата група насоки, информации, совети, совети и поддршка за спречување криминал. Ќе има можности да присуствувате на презентациите на VicPD Block Watch. Подолу се дадени неколку примери за информации и техники за спречување криминал што ќе ги научите од учеството во програмата VicPD Block Watch.

  • Како да се биде добар сведок
  • Што е сомнително однесување или активност
  • Кога да се јавите на 9-1-1 наспроти неитни случаи
  • Домашна безбедност
  • Деловна безбедност

Поврзете се

Поврзете се со вашите соседи. Останете во контакт и грижете се еден за друг.

Заштитете

Заштитете ги домовите и имотот во вашето соседство.

Ефект

Ефектирајте позитивна промена за да го намалите криминалот во вашето соседство.

0
МАСЕЛИ
0
БЛОКИ
0
ЧЛЕНКИ

Контакт

За да се придружите на вашата локална група на VicPD Block Watch или да дознаете повеќе за програмата, ве молиме контактирајте со нас.

Телефон: 250-995-7409

Име