Заштитете го вашиот велосипед

Ние ја прифаќаме употребата на Проект 529 Гаража, апликација која им овозможува на сопствениците на велосипеди сами да ги регистрираат своите велосипеди и им дозволува на сопствениците да ги ажурираат информациите за нивниот велосипед.

Апликацијата на Project 529 Garage веќе се користи од полициските оддели низ островот Ванкувер, Долна копно и на други места. Со можност сопствениците на велосипеди да поставуваат фотографии од своите велосипеди, да ги известуваат другите корисници доколку им е украден велосипедот преку предупредувања и можноста да се регистрираат користејќи само е-пошта, Проектот 529 постигна успех во многу јурисдикции. Многумина во Викторија и Ескималт веќе ги регистрираа своите велосипеди преку Проектот 529 и службениците на VicPD ќе имаат пристап до апликацијата на нивните издадени уреди за да побараат пронајдени велосипеди. За повеќе информации за Проектот 529, посетете ја https://project529.com/garage.

Транзицијата кон Проектот 529 е „победничка“ за заедницата и полицијата.

Одржувањето и поддршката на регистарот за велосипеди на VicPD бараше ресурси од волонтерскиот персонал на Reserve Constables и VicPD Records, додека се појавија нови онлајн услуги кои им нудат на сопствениците на велосипеди нови начини да ги заштитат своите велосипеди. Со оддалечување од регистарот за велосипеди поддржан од VicPD, ова ќе му овозможи на одделот да ги реинвестира нашите ресурси во други области со висока побарувачка.

Ги запревме новите регистрации во регистарот за велосипеди на VicPD и нашите волонтери Резервни полицајци контактираа со оние што ги регистрираа своите велосипеди кај нас за да ги известат дека регистарот се затвора. Резервите се обратија и до локалните продавници за велосипеди во Викторија и Ескималт, кои беа вредни партнери во успехот на Регистарот за велосипеди VicPD за да им се заблагодарат за нивното партнерство.

Во согласност со п.н.е Закон за слобода на информации и заштита на приватноста, сите информации во регистарот на велосипеди VicPD ќе бидат избришани до 30 јуниth, 2021.

Службениците на VicPD ќе продолжат да реагираат и да ги истражуваат кражбите на велосипеди.

Најчесто поставувани прашања за проектот 529

Што да правам ако претходно го регистрирав мојот велосипед кај вас?

Ќе зависи од вас како сопственик на велосипед да ги пререгистрирате вашите велосипеди со Проектот 529, доколку сакате да го сторите тоа, бидејќи полицискиот оддел на Викторија нема да ги сподели вашите лични податоци. Проектот 529 не е програма VICPD и сите лични информации собрани се преку услугата понудена од Проектот 529. 

Што ако не сакам да се регистрирам со Project 529?

Сопствениците на велосипеди можат само да ги снимаат сопствените детали за велосипедот, вклучувајќи фотографии. Ако сакаат полициска помош за враќање на нивните украдени велосипеди, од суштинско значење е да направите полициска пријава со тоа што ќе се јавите на нашата служба за извештаи на (250) 995-7654 лок 1 или до користејќи ја нашата онлајн услуга за известување.

Како да добијам штит на Project 529?

Проектот 529 нуди „штити“ – налепници кои го идентификуваат вашиот велосипед како регистриран со проектот 529. Доколку сакате да добиете уникатен „штит“ за вашиот велосипед или помош при регистрирањето на вашиот велосипед, можете да контактирате со една од локациите на станицата за регистрација што се наоѓа на Веб-страница на Проектот 529 под табулаторот „штит“. Ве молиме контактирајте со бизнисот пред да се појавите за штит бидејќи можеби имаат ограничени залихи.

Што се случува од сега до 30 јуни 2021 година?

Доколку имате други велосипеди регистрирани кај нас, до 30 јуни 2021 година и регистарот на велосипеди на VICPD и Проектот 529 ќе се користат за контактирање со сопствениците на велосипеди кои VICPD ги обновува. По 30 јуни 2021 година, само страницата Project 529 ќе се користи како регистар на VICPD и сите податоци во него ќе бидат избришани и нема да може да се пребаруваат.