Услуги за отпечатоци од прсти

Полицијата на Викторија нуди услуги за отпечатоци само за жителите на Викторија и Ескималт. Ве молиме контактирајте со вашата локална полициска агенција ако живеете во Саанич, Оук Беј или Западен брег.

Услугите за отпечатоци од прсти се нудат само во среда.

Нудиме некои услуги за граѓански отпечатоци и услуги за отпечатоци нарачани од суд.

Цивилни услуги за отпечатоци

Полицискиот оддел на Викторија врши услуги за граѓански отпечатоци само од следниве причини:

  • Промена на името
  • Програма за преглед на казнена евиденција
  • Полицијата на Викторија – Проверка на полициски информации за ранливиот сектор

Ако ви требаат отпечатоци од која било причина што не е наведена погоре, ве молиме контактирајте со Комесарите на 250-727-7755 или нивната локација на 928 Cloverdale Ave.

Откако ќе го потврдите датумот и времето за закажување, посетете го лобито на 850 Caledonia Ave.

По пристигнувањето, од вас ќе се бара:

  • Направете две (2) парчиња владина идентификација;
  • Направете ги сите примени обрасци кои советуваат дека се потребни отпечатоци од прсти; и
  • Платете ги важечките надоместоци за отпечатоци од прсти.

Ако не можете да закажете состанок или треба да го промените времето за закажување, ве молиме контактирајте на 250-995-7314. Не присуствувајте на граѓански услуги за отпечатоци ако имате симптоми на СОВИД-19. Ве молиме јавете ни се и со задоволство ќе го презакажеме вашиот термин кога ќе се чувствувате подобро.

Поединците кои доцнат ќе присуствуваат на нивниот термин ќе бидат презакажани за подоцнежен датум.

Услуги за отпечатоци од прсти наредени од суд

Следете ги упатствата на вашиот Формулар 10, издаден во моментот на ослободување. Услугите за отпечатоци нарачани од суд се нудат секоја среда од 8:30 до 10:00 часот, на 850 Caledonia Ave.

Процес на промена на името

Мора да аплицирате за промена на името преку Агенцијата за витална статистика на провинциската влада. VicPD нуди услуги за отпечатоци за овој процес.

Ќе треба да ги платите следните такси на VicPD за време на земање отпечатоци:

  • Надомест од 50.00 УСД за отпечаток од прст
  • 25.00 долари за RCMP Отава

На вашата сметка ќе има печат што покажува дека вашите отпечатоци од прсти се доставени по електронски пат. МОРА да ја вклучите потврдата за отпечаток од прст со вашата апликација за промена на име.

Нашата канцеларија ќе го достави вашиот отпечаток по електронски пат и резултатите ќе бидат вратени директно во BC Vital Statistics од RCMP во Отава. Од вас ќе се бара да ја вратите целата друга документација од вашата апликација во Vital Statistics.

За повеќе информации, посетете http://www.vs.gov.bc.ca или телефон 250-952-2681.