VicPD секогаш се стреми да биде што е можно потранспарентен и одговорен. Затоа лансиравме Отворете VicPD како едношалтерски центар за информации за полицискиот оддел во Викторија. Овде ќе ја најдете нашата интерактивна Контролна табла на заедницата VicPD, нашата онлајн Картички за извештај за безбедност на заедницата, публикации, и други информации кои ја раскажуваат приказната за тоа како VicPD работи кон својата стратешка визија за Заедно побезбедна заедница.

Порака на началникот на Констабл

Во име на полицискиот оддел на Викторија, ми претставува задоволство да ви посакам добредојде на нашата веб-страница. Од своето основање во 1858 година, полицискиот оддел на Викторија придонесе за јавната безбедност и живоста на соседството. Нашите полицајци, цивилни вработени и волонтери гордо им служат на градот Викторија и на општината Ескималт. Нашата веб-страница е одраз на нашата транспарентност, гордост и посветеност кон „Побезбедна заедница заедно“.

Најнови ажурирања на заедницата

17Мај, 2024

Планирани прекини во сообраќајот, распоредена привремена CCTV за парадата за Денот на Викторија во понеделник 

Мај 17th, 2024|

Date: Friday, May 17, 2024 File: 24-16488 Victoria, BC – Traffic will be disrupted, and temporary CCTV cameras deployed as we work to keep everyone safe during Monday’s Victoria Day Parade.  On Monday, May 20, traffic will be disrupted along Douglas [...]

16Мај, 2024

Прекини во сообраќајот и распоредување на CCTV за демонстрации во центарот на градот во сабота 

Мај 16th, 2024|

Датум: четврток, 16 мај 2024 година Датотека: 24-15820 Викторија, п.н.е. - Ќе биде распоредена привремена CCTV, а се очекуваат прекини во сообраќајот за планираните демонстрации оваа сабота, 18 мај. Демонстрациите ќе започнат околу 3 часот и ќе траат [...]