Население Ескималт: 2022 - К2

Како дел од нашето тековно Отворете VicPD иницијативата за транспарентност, ги воведовме картичките за извештаи за безбедност на заедницата како начин да ги одржуваме сите во тек со тоа како полицискиот оддел на Викторија и служи на јавноста. Овие картички за извештаи, кои се објавуваат квартално во две верзии специфични за заедницата (една за Esquimalt и една за Викторија), нудат и квантитативни и квалитативни информации за криминалните трендови, оперативните инциденти и иницијативите за вклучување во заедницата. Се надеваме дека, преку ова проактивно споделување на информации, нашите граѓани имаат подобро разбирање за тоа како VicPD работи кон својата стратешка визија за „Заедно побезбедна заедница."

Информации за заедницата на Esquimalt

VicPD продолжува да напредува кон нашите три главни стратешки цели наведени во Стратешки план на VicPD 2020 година. Поточно, во Q2, беше постигната следнава работа специфична цел:

Поддржете ја безбедноста на заедницата

  • Најважниот настан поврзан со безбедноста на заедницата се случи на 28-ми јуни, кога тројца службеници на VicPD беа меѓу шесте полицајци кои беа застрелани додека одговараа на двајца тешко вооружени осомничени во банка во Саанич.

  • Одделот за патрола продолжува да управува со голем товар на повици и покрај недостигот на персонал, но и понатаму се надева дека претстојат дополнителни ресурси.

  • Волонтерските програми, вклучително и Crime Watch, Cell Watch и Speed ​​Watch, продолжија со нормална работа и како резултат добија многу позитивни повратни информации од јавноста.

Зголемете ја јавната доверба

  • Инцидентот со пукањето во Саанич, и покрај неговите поврзани трагедии, исто така служеше за зближување на нашата заедница и VicPD длабоко ја цени целата поддршка што ни ја покажа заедницата.

  • VicPD го лансираше грбот на домородните наследства на VicPD на Националниот ден на домородните народи во јуни. Тимот за домородни ангажман на VicPD од Првите нации и членовите на Метис кои имаат предци врски со нациите Кри, Каска, Дена, Микмак, Мохавк, Наскапи и Оџибве го создадоа грбот на VicPD за да му оддадат почит на домородното наследство на оние кои им служат на нашите заедници како службеници на VicPD, цивилни вработени, специјални општински полицајци, затворски персонал и волонтери.

  • VicPD заврши уште еден успешен годишен проект за истражување на заедницата во јуни. Клучните наоди вклучуваат 82% вкупна стапка на задоволство од услугата на VicPD и 93% од испитаниците се согласуваат дека „полицијата и граѓаните кои работат заедно можат да го направат ова подобро место за живеење и работа“.

Постигнете организациска извонредност

  • Повеќе од кога било, инцидентот со пукањето во Саанич ја истакна потребата да се грижиме за нашиот народ. Веднаш беше започнат значаен колективен напор за грижа за физичките и менталните потреби на сите вклучени, процес кој останува во сила на дневна основа додека нашето закрепнување продолжува.

  • Во Q2, зголемен акцент беше ставен на привлекување квалификувани кандидати да се приклучат на VicPD како службеници, цивилни вработени, специјални општински полицајци, затворски персонал и волонтери. Ова беше во форма на присуство на регрутирање на заедницата и спортски настани, како и освежена веб-локација за регрутирање и рационализиран процес на аплицирање.

  • Продолжува имплементацијата на новиот информациски систем за човечки ресурси, кој ветува рационализирање на различни процеси (вклучувајќи го и регрутирањето) низ организацијата.

Еден од најважните, но најпредизвикувачките моменти во кварталот се случи на 28-ми јуни, кога тројца офицери на VicPD беа меѓу шесте офицери на GVERT застрелани додека одговараа на двајца тешко вооружени осомничени во банка во Саанич. Покрај обезбедувањето директна оперативна и комуникациска поддршка на нашите партнери од полицискиот оддел во Саанич како дел од непосреден одговор на инцидентот, одделот за односи со јавноста од тимот за ангажман во заедницата продолжува да ја поддржува тековната истрага и да реагира на загриженоста на заедницата и огромниот излив на поддршка на заедницата.

Млада девојка носи сино срце како поддршка на офицерите на ГВЕРТ

Истражувачи на единицата за преглед на историски случаи објави нови фотографии од исчезнатата жена од Ескималт Белинда Камерон. Белинда Камерон последен пат беше видена на 11 мај 2005 година. Белинда последен пат беше видена во Esquimalt's Shoppers Drug Mart во 800-блок на Esquimalt Road тој ден. Белинда беше пријавена за исчезната речиси еден месец подоцна, на 4-ти јуни 2005 година. Полицајците спроведоа опсежна истрага и серија пребарувања по Белинда. Таа не е пронајдена. Исчезнувањето на Белинда се смета за сомнително и инспекторите веруваат дека Белинда била жртва на валкана игра. Нејзиното исчезнување продолжува да се истражува како убиство.

На почетокот на кварталот, службениците на патролата со седиште во Esquimalt истражуваа вознемирувачки инцидент во кој маж истури бензин на окупиран брод во пристаништето во 500-от блок на улицата Хед. Мажот им се заканил на патниците во чамецот и во натопен бензин испуштил запалена цигара која не успеала да се запали, а потоа избегал од областа. Патниците на чамецот го обезбедиле пловилото и повикале полиција. Полицајците го лоцирале осомничениот во 900-блок на авенијата Пандора кратко време подоцна и го уапсиле за упатување закани и за подметнување пожар со непочитување на човечкиот живот. 

Службеник од одделот Esquimalt, кој зборуваше шпански, беше повикан да помогне кога едно лице во криза како резултат на несакана реакција на дрога се обиде да пристапи до живеалиштето, а потоа се вовлече во светларникот на окупираната куќа во Esquimalt. Службениците на дивизијата и патролата Esquimalt реагираа и користеа вештини за вербална деескалација и разговорен шпански за да ја решат ситуацијата, така што вознемиреното лице беше приведено без инциденти или повреди и пренесено во болница за грижа за менталното здравје. 

Покрај спроведувањето на распоредите за безбедност во сообраќајот на брзински табла, распоредувањето на брзината на ласерот и помагањето на подзаконскиот акт на Esquimalt со спроведување и поддршка, офицерите на дивизијата Esquimalt исто така обезбедија вооружен одговор на пукањето во Саанич на 28 јуни.th. Службениците на дивизијата Esquimalt обезбедија надгледување на патролната пушка за време на потрагата по потенцијални дополнителни осомничени и останаа на местото на настанот обезбедувајќи сообраќајна контрола и истражна поддршка.

VicPD го лансираше VicPD Indigenous Heritage Crest. Тимот за домородни ангажман на VicPD од Првите нации и членовите на Метис кои имаат предци врски со нациите Кри, Каска, Дена, Микмак, Мохавк, Наскапи и Оџибве го создадоа грбот на VicPD за да му оддадат почит на домородното наследство на оние кои им служат на нашите заедници како службеници на VicPD, цивилни вработени, специјални општински полицајци, затворски персонал и волонтери.

Познатиот едукатор и мајстор резбар Yux'wey'lupton го лансира VicPD Indigenous Engagement Crest со Дет. Cst. Санди Хени и Цст. Камера МекИнтајр

Сртот на домородните наследства на VicPD е дизајниран од познатиот едукатор и мајстор резбар Јукс'веј'луптон, вистински визионерски водич и чувар на знаење, нашироко познат по неговото англиско име Кларенс „Буч“ Дик. Буч, исто така, беше корисен во дизајнирањето на нашиот гребен VicPD, на кој видно се наоѓа волкот Sta'qeya, или Coast Salish, како начин да ја претставиме нашата врска со традиционалните територии Lekwungen каде што живееме и работиме.

Во Q2, VicPD заврши уште една успешна година анкета на заедницата проект и во Esquimalt и во Викторија. Клучните наоди за Esquimalt вклучуваат 85% вкупна стапка на задоволство од услугата на VicPD и 95% од испитаниците на Esquimalt се согласуваат дека „Полицијата и граѓаните кои работат заедно можат да го направат ова подобро место за живеење и работа“.

16 април 2022 година - Спомен на HMCS Esquimalt

началникот Манак и инп. Браун присуствуваше на церемонијата во Меморијалниот парк во чест на службата на оние кои ги загубија животите во потонувањето на HMCS Esquimalt во Втората светска војна.

Мај - Семејна посета на Esquimalt Division

Во мај на овој квартал, семејството Одоса присуствуваше на станицата Есквималт дивизија бидејќи едно од децата имаше училишна задача да спроведе интервју. Тој избра да интервјуира Cst. Ластивка затоа што бил заинтересиран еден ден да стане полицаец. Во искуството сите уживаа и децата добија безбедносна опрема со висока видливост брендирана VicPD.

11 мај 2022 година - Денови на МекХепи

Нашите службеници за ресурси во заедницата уживаа во дружење со нашиот локален персонал на Мекдоналдс за да ги прослават Деновите на МекХепи!

Може 13-15, 2022 - Buccaneer Days BBQ & Parade

Началникот Манак, заменик Лајдман, Инс. Браун и голем број волонтери на VicPD учествуваа на Парадата за Денот на Буканеер. Ова беше одличен настан во заедницата со извонреден одѕив на членовите на нашата локална заедница и семејствата. 

17 мај 2022 година - Процедури и вежба за заклучување на EHS

Инсп. Браун работеше со администраторите на средното училиште Есквималт за да ги разгледаат нивните процедури за заклучување. Откако се увери дека процедурите се ажурирани, Insp. Браун и офицерите за ресурси на заедницата одржаа успешна вежба за персоналот и студентите.

28 мај 2022 година - турнеја во Форт Маколеј

Инсп. Браун присуствуваше на турнеја на Форт Маколеј. И покрај дождот, тоа беше прекрасен настан и одлична можност да се почести еден ваков историски локалитет!

4 јуни 2022 година - Есквималт блок забава

Инсп. Браун, членовите на Патролната дивизија и волонтерите на VicPD присуствуваа на забавата за блокови на Esquimalt. Тоа беше фантастичен настан и одлична можност за интеракција и поминување време со нашите локални жители и семејства.

Јуни и тековно – Летен акционен план

Инсп. Браун, наредникот. Холингсворт и офицерите за ресурси на заедницата продолжуваат да го извршуваат летниот акционен план преку полициско обезбедување со висока видливост во нашите локални паркови и други клучни области во градот. Новите е-велосипеди се покажаа како огромен успех во овој поглед!

На крајот на К-2, нето оперативната финансиска позиција е приближно 1.9% над буџетот, најмногу поради привремените расходи кои очекуваме да се намалат во вториотnd половина од годината. Приходите се над буџетот поради наплата на расходите за посебни давачки. Капиталните обврски се на 77% поради преносот на набавките од 2021 година, но се очекува да останат во рамките на буџетот. Платите и придобивките се високи во првите два квартали поради тајмингот на трошоците за бенефиции и се очекува да паднат под буџетот во втората половина од годината. Трошоците за прекувремена работа остануваат високи како резултат на одржувањето на минимумите во првите редови, додека ние продолжуваме да се соочуваме со недостиг на персонал и повреди поврзани со работата. Дел од бараниот буџет за прекувремена работа не беше одобрен од советите што ќе придонесе за прекувремена работа. Останатите расходи, освен пензионирањето, беа во согласност со очекувањата и се очекуваше да останат во рамките на буџетот.