Население Ескималт: 2023 - К1

Како дел од нашето тековно Отворете VicPD иницијативата за транспарентност, ги воведовме картичките за извештаи за безбедност на заедницата како начин да ги одржуваме сите во тек со тоа како полицискиот оддел на Викторија и служи на јавноста. Овие картички за извештаи, кои се објавуваат квартално во две верзии специфични за заедницата (една за Esquimalt и една за Викторија), нудат и квантитативни и квалитативни информации за криминалните трендови, оперативните инциденти и иницијативите за вклучување во заедницата. Се надеваме дека, преку ова проактивно споделување на информации, нашите граѓани имаат подобро разбирање за тоа како VicPD работи кон својата стратешка визија за „Заедно побезбедна заедница."

Информации за заедницата на Esquimalt

Определување на стратешки план

Поддржете ја безбедноста на заедницата  

Зголемете ја јавната доверба  

Постигнете организациска извонредност 

Во првиот квартал од 2023 година, Одделот за патрола и Одделот за услуги во заедницата спроведоа значаен двегодишен пилот реструктуирање на ресурсите и работниот тек во секоја поделба. Додека во иднина ќе има повеќе формални евалуации на реструктуирањето, раните индикации се дека иницијативата ја подобрила испораката на услуги до заедницата, го подобрила задоволството од работата во рамките на одделенијата и ги намалила притисоците врз Одделот за патрола.

Новиот модел на распоредување им овозможи на членовите на Patrol повеќе време за проактивна работа, што вклучува повеќе пешачки патроли кои се поврзуваат со бизниси и членови на заедницата и мали проекти насочени кон злосторства од интерес во нашата јурисдикција. Еден од овие проекти беше насочен кон значителен износ на кражби во продавници во некои трговци на мало во центарот на градот и резултираше со апсење на 12 лица и враќање на нова стока од повеќе од 16,000 американски долари.

Новиот генерален истражен дел (ГИС) на ЦДХ резултираше со побрза акција за досиејата за кои е потребна истражна работа, при што посветените истражители преземаат сложени досиеја седум дена неделно. Службениците на ГИС имаа повеќе значајни досиеја во првиот Q1, почнувајќи од налози за претрес што резултираше со заплена на повеќе наполнето огнено оружје, килограми контролирани супстанции и стотици илјади долари украдена стока до локацијата и апсење на престапник од висок ризик, уапсен пред училиште. . Повеќе детали за овие датотеки се подолу.

Овој квартал, офицерите на дивизијата Esquimalt одговорија на повиците за услуга кои се движат од значително семејно насилство до тековната истрага за оштетување на системот за наводнување во павилјонот во паркот Esquimalt. 

Датотеки на белешка:

Над 11,000 долари во украден имот пронајден по налогот за претрес кој доведе до апсење

Датотеки: 23-7488, 23-6079, 23-4898, 23-4869

Еден човек од Викторија кој упаднал во повеќе бизниси низ Голема Викторија, вклучително и истата технолошка компанија на улицата Хед во Ескималт - двапати - беше уапсен од полицајци во март.

По истрагите на паузата и влезот, персоналот на нашиот Сектор за анализа и разузнавање (AIS) стапи во контакт со партнери во регионот и откри потенцијални врски со голем број слични прекини и влезови. Идентификувале осомничен и работеле на негово лоцирање.

Осомничениот бил лоциран во единица во повеќеединечна станбена поддршка за домување во 700-блок на авенијата Квинс. Полицајците добија налог за претрес на единицата и го извршија во петок, 3 март 2023 година. За време на претресот, полицајците пронајдоа имот што го поврзува осомничениот назад со повеќекратна пауза и влез во истраги, а осомничениот се крие под душек. Тој бил уапсен и пренесен во VicPD клетки. Вредноста на пронајдениот украден имот е над 11,000 долари.

По потврдувањето на неговиот идентитет, полицајците утврдиле дека осомничениот е во повеќекратни прекршувања на условите наложени од судот поврзани со претходните пресуди.

Човекот се соочува со 23 препорачани обвиненија.

Службениците на дивизијата Esquimalt го обединуваат семејството со изгубената количка

Датотека: 23-9902 

Управувањето со ново семејство може да биде тешко. Затоа офицерите на Esquimalt Division беа обврзани и решени да го обединат семејството со нивното бебе количка откако беше откриено оставено во Меморијалниот парк во саботата, 18 март. VicPD's Одделение за ангажирање во заедницата (CED) кој објави опис и фотографија на количката на Фејсбук страницата Esquimalt Division на 20 март. 

Количката беше повторно обединета со своето семејство подоцна истиот ден. 

Безбедност и спроведување на сообраќајот – читач на брзина распоредена табла.

Во однос на ангажманот на заедницата овој квартал:

 22 февруари 2023 година - Ден на розовата кошула

Инсп. Браун присуствуваше на настанот за Денот на розовата кошула на градскиот плоштад со други водачи на заедницата, вклучително и градоначалникот Дежардинс и членовите на пожарникарскиот оддел Есквималт.

Во тек, 2023 година - Ангажман во кујната во Виножито

 Членовите на Esquimalt Division продолжуваат да се занимаваат со неделникот Rainbow Kitchen.  Св. Рено учествува во подготовката на храна за Програмата „Оброци на тркала“ и Св. Фулер продолжува да му помага на персоналот со совети за „деескалација“ и безбедност.

Во тек, 2023 година – Проект „Бизнис поврзување“

Sgt. Холингсворт и Св. Фулер продолжува да ја поддржува нашата локална деловна заедница преку „Project Connect“. Тие посетуваат различни бизниси во градот на рутинска основа за да ангажираат сопственици на бизниси и персонал. Ова е постојан напор за градење односи со деловната заедница и давање предлози за спречување на криминалот.

Пролетна пауза 2023 година - Полициски камп за средно училиште во Голема Викторија

 

Полициските агенции на Голема Викторија беа домаќини на „Полициски камп“ за 46 локални средношколци. Еднонеделниот камп во касарната Esquimalt's Work Point ги виде студентите да учествуваат во активности за лидерство и тимска работа во контекст на нашата локална полициска заедница.

И конечно, го лансиравме Meet Your VicPD. Овие објави на социјалните мрежи ги запознаваат службениците, цивилниот персонал и волонтерите со заедницата на која и служиме. Секој профил споделува малку за животот на профилираната личност, ги истакнува нивните уникатни атрибути и ни помага малку да се зближат врските меѓу нашите луѓе и нашите заедници. Со нетрпение очекуваме да споделиме повеќе профили на персоналот во Esquimalt Division.

И конечно, го лансиравме Meet Your VicPD. Овие објави на социјалните мрежи ги запознаваат службениците, цивилниот персонал и волонтерите со заедницата на која и служиме. Секој профил споделува малку за животот на профилираната личност, ги истакнува нивните уникатни атрибути и ни помага малку да се зближат врските меѓу нашите луѓе и нашите заедници. Со нетрпение очекуваме да споделиме повеќе профили на персоналот во Esquimalt Division.

Тековен фокус

Нашиот моментален фокус е да продолжиме да ги распоредуваме таблите за читање брзина во стратешките области околу градот, да одговориме на локалните безбедносни грижи и да ги поддржуваме нашите училишта во нивните вежби за заклучување на крајот на годината и планови за безбедност.

Во Q1, ја потврдивме полициската служба и пензионирањето на Cst. Грег Шо. Како полицаец 30 години, Грег ја завршил својата кариера служејќи во Тауншип како офицер за ресурси на заедницата во Ескималт. Нему и на неговото семејство му посакуваме се најдобро!

На крајот на првиот квартал, имаме 1.8 отсто над буџетот одобрен од советите, делумно поттикнати од неконтролираните расходи кои се предмет на буџетски кратења како што се професионалните услуги, одржувањето на зградите и расходите за пензионирање. Дополнително, расходите се над буџетот за заштитна облека и обука, но помалку за опрема, комуникации и општи оперативни расходи. Платите и прекувремената работа се во рамките на буџетот бидејќи даваме приоритет на ресурсите на линијата на фронтот и спроведуваме пилот-проект за рационализирање на нашите оперативни ресурси.