Население Ескималт: 2023 - К2

Како дел од нашето тековно Отворете VicPD иницијативата за транспарентност, ги воведовме картичките за извештаи за безбедност на заедницата како начин да ги одржуваме сите во тек со тоа како полицискиот оддел на Викторија и служи на јавноста. Овие картички за извештаи, кои се објавуваат квартално во две верзии специфични за заедницата (една за Esquimalt и една за Викторија), нудат и квантитативни и квалитативни информации за криминалните трендови, оперативните инциденти и иницијативите за вклучување во заедницата. Се надеваме дека, преку ова проактивно споделување на информации, нашите граѓани имаат подобро разбирање за тоа како VicPD работи кон својата стратешка визија за „Заедно побезбедна заедница."

Информации за заедницата на Esquimalt

Операциите продолжуваат да се одвиваат непречено во Дивизијата Esquimalt, при што службениците реагирале на помалку повици од истиот период минатата година, но зголемување на повиците за услуга во текот на Q1.

Еден значаен настан беше Датотека: 23-15904, каде осомничен маж присуствуваше на владина канцеларија во 1100-блок на Esquimalt Rd, вооружен со чекан.

Кога осомничениот почнал да се пробива во безбедната зона на објектот, бил предизвикан од двајца униформирани членови кои, за среќа, веќе биле внатре во зградата, следејќи ги информациите за истиот осомничен за „изречена закана“. 

Членовите на крајот го приведоа осомничениот. Ова беше трауматичен настан, особено за вработените во владината канцеларија.

Одделот Esquimalt на VicPD обезбеди широка дополнителна грижа со персоналот, вклучително и проценка на CPTED и создавање безбедносен план за заклучување.

Други забелешки датотеки:

Напад со оружје

Датотека: 23-15205

Службениците одговориле на повикот за прскање на многу луѓе со мечки во паркот Меколи

Нападот на владината зграда во мај ја нагласи потребата од безбедносни планови за клучната инфраструктура и ранливите бизниси. Одделот Esquimalt на VicPD работи со партнери и засегнати страни за да спроведе дополнителни проценки на CPTED и Lockdown, со детални безбедносни препораки, што е клучна стратегија за спречување на криминалот.

нашата VicPD волонтерите продолжуваат да посветуваат 30% од своето време на Esquimalt, што овој квартал вклучуваше зголемување на патролите низ парковите.

We исто така, спроведе обука за резерви во текот на овој квартал, со 12 нови резервни полицајци кои дипломираа на програмата, со што нè доведе до целосно надополнување од 70 резервни полицајци.

Ангажирањето на заедницата е клучен аспект на полициското работење во Esquimalt и секој квартал е исполнет со настани и иницијативи.

на Истражување на заедницата од 2023 година беше дистрибуиран во март, а резултатите беа претставени во К2. Севкупно, имаше мала промена во текот на истражувањето, што зборува за валидноста на методот, со некои забележителни моменти, кои може да се видат во нашата серија на изданија на Истражувањето на заедницата Deep Dives. Неколку најважни моменти за Esquimalt вклучуваат најниски стапки на испитаници кои пријавиле дека се чувствуваат безбедно во центарот на Викторија или Esquimalt Plaza од 2020 година и зголемување на желбата за VicPD да се посвети поголемо внимание на сообраќајните прекршоци, бездомништвото и поседувањето и употребата на дрога. Со гордост го кажуваме тоа VicPD продолжува да ужива 85% вкупна стапка на задоволство од жителите на Esquimalt, и дека 96% од жителите се согласуваат дека полицијата и граѓаните, работејќи заедно, можат да помогнат ова место да биде подобро место за живеење и работа. Целосните резултати од истражувањето, со резултати специфични за Esquimalt, можете да ги најдете на нашата Отворете го порталот VicPD.

Q2 го означува почетокот на настаните во заедницата во Township и VicPD персоналот и волонтерите беа зафатени на фестивали, паради и собирање средства.

9 април - Велигден Јајцестраваганза

началникот Манак и инсп. Браун присуствуваше на семеен Велигденски настан во паркот Горџ Кинсмен.

16 април - Споменик на HMCS Esquimalt

Инсп. Браун присуствуваше на церемонијата во Меморијалниот парк во чест на службата на оние кои ги загубија животите во потонувањето на HMCS Esquimalt во Втората светска војна.

30 април - Ваисахи

VicPD го поддржа Ваисаки и парадата на Денот на Калса со многу службеници и волонтери и на парадата и во текот на целиот настан.

12-14 мај – Буканеер викенд

Инсп. Браун и голем број на VicPD резерви и волонтери учествуваа на Парадата за Денот на Буканеер. Ова беше одличен настан во заедницата со извонреден одѕив на членовите на нашата локална заедница и семејствата.

27 мај - турнеја во Форт Маколеј

Инсп. Браун присуствуваше на турнеја на Форт Маколеј. Тоа беше убав ден и одлична можност за поврзување со заедницата и пријателите.

31 мај – Програма SD61 Springboards

Учениците од SD61 учествуваа во програмата Springboards, која им даде увид во различни аспекти на полициското работење.

Јуни - HarbourCats

VicPD продолжува да ужива во партнерството со Victoria HarbourCats и го поддржа отворањето на домот со делење билети на жителите во Викторија и Ескималт и присуствувајќи на играта на почит на 30 јуни со GVERT и демонстрациите на Интегрираната служба за кучиња. VicPD, исто така, беше домаќин на членовите на домородните улично семејство со Абориџинската коалиција за ставање крај на бездомништвото на играта „Мачки“.

3 јуни 2023 година - Блок забава

Заменик-началникот Вотсон, членовите на патролната дивизија и VicPD волонтери присуствуваа на забавата за блокови на Esquimalt. Тоа беше фантастичен настан и одлична можност за интеракција и поминување време со нашите локални жители и семејства.

Јуни - улица НХЛ

VicPD соработуваше со Викторија Ројалс и, со поддршка на Атлетското здружение на полицијата во Викторија, ја лансираше улицата NHL. Оваа програма со ниска такса им овозможи на младите на возраст од 6-16 години да се собираат еднаш неделно за возбудлив круг хокеј на топка, облечени во дресови од НХЛ тимовите. Тоа беше одлична можност за нашите офицери и резервисти да ги поддржат и да се вклучат со младите во нашите заедници.

Јуни - гордост

VicPD за прв пат го крена знамето на гордоста во нашето седиште во Каледонија и учествуваше на Парадата на гордоста преку Советодавниот комитет за различност на полицијата во Голема Викторија (GVPDAC).

Јуни – VicPD Community Rover

Го затворивме кварталот со откривање на VicPD Community Rover – возило позајмено од Civil Forfeiture кое ни овозможува подобро да ја вклучиме јавноста за нашите програми, вредности и напори за регрутирање.

На крајот на К-2, нашата нето оперативна финансиска состојба беше малку под буџетот и изнесуваше 48.7% од буџетот одобрен од советите и 47.3% од буџетот одобрен од Полицискиот одбор.  

Има нето разлика од 1.99 милиони долари меѓу буџетот одобрен од советите и буџетот на Одборот. Иако сè уште сме под буџетот, треба да се примени одредена претпазливост бидејќи правиме поголеми трошоци во текот на летните месеци. Центарот на градот станува позафатен и персоналот зема закажан одмор во текот на летните месеци што бара од нас да ги пополниме позициите на првата линија. Дополнително, се очекува новата програма за родителско отсуство да има влијание врз прекувремената работа за првата линија во текот на летните месеци. Капиталните расходи во овој момент се во согласност со буџетот.