Истражување на заедницата VicPD

Ако сте поканети да го завршите Анкетата на заедницата на VicPD 2024 година и сте добиле единствен код за пристап, ве молиме кликнете овде за да пристапите до анкетата за 2024 година.

Ние сме дел од заедницата на која и служиме. Затоа секоја година спроведуваме сеопфатна анкета во заедницата за да се осигураме дека ја даваме најдобрата можна полициска услуга во заедниците Викторија и Ескималт.

Дизајнот на анкетата во заедницата на VicPD се заснова на упатствата за статистика на Канада, национално скенирање на животната средина на постојните полициски истражувања, како и минатите анкети што сме ги спроведувале, овозможувајќи анализа на трендовите.

Би сакал да им се заблагодарам на сите испитаници во истражувањето кои одвоија време да ги споделат своите размислувања за нивните приоритети и грижи за јавната безбедност, како работиме како полициско одделение и како можеме да бидеме подобри. Високиот лидерски тим на VicPD со нетрпение очекува да истражи како можеме да ги спроведеме овие повратни информации во корист на нашите заедници

Дел Манак
Началник на Констабл