БРАНИЦА ЗА ИТНИ 911 : Не-итни 250-995-7654
Проверки на полициски информации2024-01-25T11:56:15-08:00

Проверки на полициски информации

Постојат 2 типа на проверки на полициски информации (ПИК)

 1. Проверки на полициски информации за ранливиот сектор (VS)
 2. Редовни (неранливи) полициски проверки на информации (понекогаш се нарекуваат и проверки на криминална позадина)

Проверки на полициски информации за ранливиот сектор (ПИС-ВС)

Во полицискиот оддел на Викторија ние САМО процесуирајте ги полициските информации за ранливиот сектор (PIC-VS) – ова е потребно за оние кои работат или волонтираат на позиција на доверба или авторитет над ранливите луѓе.

Ранливото лице е дефинирано со Законот за кривична евиденција како-

„лице кое поради [нивната] возраст, попреченост или други околности, без разлика дали се привремени или трајни,

(А) е во позиција на зависност од другите; или

(Б) инаку е изложен на поголем ризик од општата популација да биде оштетена од лице во позиција на доверба или авторитет кон нив“.

Проверките на полициските информации за ранливиот сектор се вршат во јурисдикцијата во која живеете, а не во местото каде што работите. Полицискиот оддел на Викторија ќе ги обработува апликациите од оние кои живеат само во градот Викторија и општината Есквималт.

Saanich, Oak Bay, Central Saanich, Sidney/North Saanich и Langford/Metchosin, Colwood и Sooke имаат полициски агенции кои обработуваат полициски проверки на информации за нивните жители.

надоместоци

Полицискиот оддел на Викторија прифаќа дебитни, кредитни картички и готовина. Доколку плаќате со готовина, внесете ја точната сума - не е обезбедена промена.

Вработување: 70 $**
Ова вклучува практикум студенти и семејства кои престојуваат дома.

**Доколку е потребно да се земе отпечаток од прст за да се заврши проверката на полициските информации за ранливиот сектор, ќе се плати дополнителна такса од 25 американски долари. Не сите проверки на ранливиот сектор бараат отпечатоци од прсти. Откако ќе ја добиеме вашата апликација, ќе ве контактираме за термин доколку е потребно.

Волонтер: Откажан
Мора да се обезбеди писмо од агенцијата за волонтери. Види Што да се донесе дел за повеќе информации.

Што да се донесе

Документација: Потребно ни е писмо или е-пошта од вашиот работодавец/волонтерска агенција дека им е потребна проверка на полициски информации за ранливиот сектор. Писмото или е-поштата мора да бидат на писмото на компанијата или од официјална адреса на е-пошта на компанијата (т.е. не Gmail) и да ги содржи следните информации:

 • име на организацијата, адреса и лице за контакт со телефонски број
 • вашето име
 • датум
 • краток опис за тоа како ќе работите со ранливите луѓе
 • наведете дали е за вработување или за волонтерство

Идентификација: Ве молиме понесете со себе две (2) документи издадени од владата - од кои едното МОРА да има слика и доказ за адресата на Викторија/Есквималт. Прифатливите форми на лична карта вклучуваат:

 • Возачка дозвола (која било провинција)
 • ИД за п.н.е. (или идентификација на друга провинција)
 • Пасош (која било земја)
 • Картичка за државјанство
 • Воена лична карта
 • Картичка за статус
 • Извод на родени
 • Картичка за здравствена заштита

Ве молиме имајте предвид – Проверките на полициските информации не можат да се завршат без доказ за идентитет со лична карта со фотографија

Како да се аплицира

Онлајн: Полицискиот оддел на Викторија соработува со Тритон Канада за да им понуди на жителите на градот Викторија и населено место Есквималт можност да аплицираат и да платат за вашиот Информативен сектор за полициски информации за ранливиот сектор Проверете онлајн овде:

https://secure.tritoncanada.ca/v/public/landing/victoriapoliceservice/home

Ве молиме имајте предвид, ако аплицирате онлајн, вашата пополнета проверка на полициски информации за ранливиот сектор ќе ви биде испратена до е-пошта во PDF формат. Ние нема да го испратиме на трето лице.

Работодавците можат да ја проверат автентичноста на документот овде mypolicecheck.com/validate/victoriapoliceservice со користење на ID за потврда и ID на барање кои се наоѓаат на дното на страница 3 од завршената проверка.

Ве молиме погрижете се да ја поставите точната придружна документација и да живеете во градот Викторија или населено место Есквималт. Неточни поднесоци и неранливи полициски проверки на информации ќе бидат одбиени и исплатата ќе биде вратена.

Лично: Ако не сакате да аплицирате преку Интернет, нашата канцеларија за проверка на полициски информации се наоѓа во полицискиот оддел на Викторија, 850 Caledonia Ave, Викторија. Работното време е вторник, среда и четврток од 8:30 до 3:30 часот (затворено пладне до 1 часот). *Ве молиме не присуствувајте на нашата локација Esquimalt.

За да заштедите време, можете да го преземете формуларот за проверка на полициски информации и да го пополните пред да дојдете во нашата канцеларија.

Неранливи (редовни) полициски информации проверки

Редовните полициски информации за неранливите проверки се однесуваат на оние кои НЕ работат со ранливи луѓе, но на кои сè уште им е потребна проверка на позадината за вработување. Ние НЕ ги прифаќаме овие апликации. Ве молиме контактирајте со една од следните акредитирани агенции:

Комесарите
http://www.commissionaires.ca
250-727-7755

ЦЕРТН
https://mycrc.ca/vicpd

Ако имате какви било прашања, ве молиме јавете се во нашата канцеларија за проверка на полициски информации на 250-995-7314 или [заштитена по е-пошта]

Најчесто поставувани прашања

Може ли некој да аплицира во полицискиот оддел на Викторија за проверка на полициски информации?2019-10-10T13:18:00-08:00

Не. Оваа услуга ја обезбедуваме само за жителите на градот Викторија и населено место Ескималт. Ако живеете во друга општина, посетете го вашиот локален полициски оддел.

Може ли да ја поднесам мојата апликација преку е-пошта на факс?2019-10-10T13:19:48-08:00

Не. Мора да аплицирате лично и да ја прикажете потребната идентификација.

Дали ми треба состанок?2021-07-05T07:23:28-08:00

Не е потребен состанок. Не е потребен термин доколку аплицирате за проверка на информации од полицијата, меѓутоа, за отпечатоци од прсти се потребни термини. Работното време е како што следува:

Главниот штаб на полицијата во Викторија
Вторник до четврток од 8:30 до 3:30 часот
(Ве молиме имајте предвид дека канцеларијата е затворена од пладне до 1:00 часот)

Услугите за отпечатоци се достапни само во VicPD и во среда помеѓу
10:00 до 3:30 часот
(Ве молиме имајте предвид дека канцеларијата е затворена од пладне до 1:00 часот)

Канцеларијата на дивизијата Esquimalt
Понеделник до петок од 8:30 до 4:30 часот

Колку долго се добри проверките на полициските информации?2019-10-10T13:24:42-08:00

Полицискиот оддел на Викторија не става датум на истекување на овие документи. Работодавачот или агенцијата за волонтери мора да одредат колку години може да има проверка на евиденција што тие сепак ќе ја прифатат.

Може ли некој друг да ја остави мојата апликација или да ги подигне резултатите?2019-10-10T13:25:08-08:00

Не. Мора лично да присуствувате за проверка на идентификацијата.

Што ако моментално живеам надвор од Канада?2019-10-10T13:25:34-08:00

Оваа услуга не се нуди во моментов.

Дали резултатите од проверката ќе бидат испратени по пошта до организацијата што го бара?2019-10-10T13:26:02-08:00

Не. Резултатите ги објавуваме само на апликантот. Ваша одговорност е да го подигнете вашиот чек и да го дадете на организацијата.

Ако имам криминално досие за пресуди, дали ќе добијам отпечаток од него со мојата проверка на полициски информации?2020-03-06T07:15:30-08:00

Не. Ако имате убедувања, ќе можете сами да ги пријавите кога ќе аплицирате за проверка на полициски информации. Доколку вашата изјава е точна и се совпаѓа со она што го наоѓаме на нашите системи, таа ќе биде потврдена. Доколку е неточен, ќе треба да доставите отпечатоци од прсти до RCMP Отава.

Како да добијам отпечатоци од прсти?2022-01-04T11:40:25-08:00

Граѓанско земање отпечатоци вршиме само во среда. Ве молиме, присуствувајте во главниот полициски штаб на Викторија на авенијата Каледонија 850 секоја среда помеѓу 10 часот и 3:30 часот. Имајте предвид дека канцеларијата за отпечатоци е затворена од 12 до 1 часот.

Цивил отпечатоците се прават САМО во СРЕДА од 10 до 3:30 часот. Потребен е термин - јавете се на 250-995-7314 за да резервирате.

Кое е моменталното време на обработка за полициските проверки на информации?2019-11-27T08:34:01-08:00

Нормалната обработка за платени полициски проверки е приближно 5-7 работни дена. Сепак, постојат околности кои може да го одложат овој процес. Апликантите со минати резиденции надвор од п.н.е. често може да очекуваат подолги одложувања.

Доброволните проверки може да траат 2-4 недели.

Дали има студентска стапка за проверки на полициски информации?2019-10-10T13:28:01-08:00

Не. Мора да ја платите таксата од 70 долари. Можеби ќе можете да ја поднесете потврдата со вашата даночна пријава ако чекот е услов за вашето школување.

Дополнително - местата за практикум не се волонтерски позиции бидејќи ќе добивате кредити за образование - ќе треба да платите за да се изврши проверка на вашата полициска евиденција.

Претходно имав проверка на полициски информации, дали треба да платам за уште една?2019-10-10T13:28:33-08:00

Да. Секој пат кога ќе се бара да имате еден, ќе мора повторно да го започнете процесот. Не чуваме копии од претходните проверки.

Како можам да платам?2019-10-10T13:29:33-08:00

Во нашето главно седиште прифаќаме готовина, дебитни, Visa и Mastercard. Не прифаќаме лични чекови. Во нашата канцеларија на Esquimalt Division плаќањето во овој момент е само готовина.

Јас сум студент со привремена адреса во Викторија, дали можам да ја завршам проверката овде?2019-10-10T13:29:57-08:00

Да. Може да има одложувања во времето на обработка, меѓутоа, ако треба да ја контактираме вашата домашна полициска агенција и тоа е надвор од п.н.е.

Оди до врвот