Услуги за отпечатоци од прсти

Полицијата на Викторија нуди услуги за отпечатоци само за жителите на Викторија и Ескималт. Ве молиме контактирајте со вашата локална полициска агенција ако живеете во Саанич, Оук Беј или Западен брег.

Услугите за отпечатоци од прсти се нудат само во среда.

Нудиме некои услуги за граѓански отпечатоци и услуги за отпечатоци нарачани од суд.

Цивилни услуги за отпечатоци

Можеме да понудиме услуги за граѓански отпечатоци само за агенциите или причините подолу.

Ако ви требаат отпечатоци за постојан престој, имиграција или работа во странство, ве молиме контактирајте ги комисионерите лоцирани на (250) 727-7755 (928 Cloverdale Ave.) . VicPD обезбедува само цивилни отпечатоци од прсти од причините наведени подолу.

  • Полицијата на Викторија – Проверка на полициски информации за ранливиот сектор
  • CRRP – Програма за преглед на криминално досие **
  • Влада - провинциско или федерално вработување **
  • Промена на името **
  • Рекордна суспензија **
  • BC Security – SSA Security License **
  • ФБИ – Мастирани отпечатоци од прсти (не се нудат до понатамошно известување) **

**Сите горенаведени барања за отпечатоци, освен за проверка на информации за ранливиот сектор на полицијата во Викторија, исто така може да се пополнат кај Комесарите.

Откако ќе го потврдите датумот и времето за закажување, посетете го лобито на 850 Caledonia Ave.

По пристигнувањето, од вас ќе се бара:

  • Направете две (2) парчиња владина идентификација;
  • Направете ги сите примени обрасци кои советуваат дека се потребни отпечатоци од прсти; и
  • Платете ги важечките надоместоци за отпечатоци од прсти.

Ако не можете да закажете состанок или треба да го промените времето за закажување, ве молиме контактирајте на 250-995-7314. Не присуствувајте на граѓански услуги за отпечатоци ако имате симптоми на СОВИД-19. Ве молиме јавете ни се и со задоволство ќе го презакажеме вашиот термин кога ќе се чувствувате подобро.

Поединците кои доцнат ќе присуствуваат на нивниот термин ќе бидат презакажани за подоцнежен датум.

Услуги за отпечатоци од прсти наредени од суд

Следете ги упатствата на вашиот Формулар 10, издаден во моментот на ослободување. Услугите за отпечатоци нарачани од суд се нудат секоја среда од 8 до 10 часот на 850 Caledonia Ave.