Пријавете жалба за криминал или сообраќај преку Интернет

Постојат три типа на поплаки што ги прифаќаме преку онлајн известување: Сообраќајни поплаки, сомнителна активност на дрога во живеалиште или имот Злосторства под 5000 американски долари во кои осомничениот најверојатно нема да биде идентификуван. Известувањето преку Интернет ви овозможува да преземете акција кога ви е погодно и е ефикасно и ефективно користење на полициските ресурси. Кога ќе пријавите кривично дело онлајн:

 • Вашата датотека ќе биде прегледана
 • Ќе ви биде издаден број на датотека
 • Вашиот инцидент ќе влезе во нашите протоколи за известување, помагајќи ни да идентификуваме модели и да ги префрлиме ресурсите за соодветно да го заштитиме вашето соседство.
 • За да го поднесете вашиот извештај за криминал онлајн, мора да имате валидна адреса за е-пошта.

Ако ова е итен случај, не поднесувајте пријава онлајн, туку веднаш јавете се на 911. 

Постојат два вида сообраќајни поплаки што можете да ги поднесете на интернет:

 1. ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ - Ова се општи информации за кои сакате да бидеме свесни за потенцијални дејствија за спроведување, бидејќи времето и ресурсите дозволуваат. т.е. постојан проблем со брзините во вашата област.
 2. ПРИМЕНА НА ВАШЕ ИМЕ - Ова се забележани прекршоци за возење за кои сметате дека налог за извршување и сакате полицијата да издаде Билет за прекршок во ваше име. Мора да бидете подготвени да присуствувате на суд и да дадете докази.

Постојат низа видови на злосторства што можете да ги пријавите онлајн:

 • Сомнителна или сомнителна активност на дрога во живеалиште или имот
 • Поплаки за графити
 • Кражба под 5000 долари каде што не го познавате осомничениот. Тие вклучуваат:
  • Проверете измама под 5000 долари
  • Кредитна и дебитна картичка под 5000 долари
  • Кражба од возило под 5000 долари
  • Кражба на велосипед под 5000 долари
  • Кражба под 5000 долари
 • Фалсификувана валута
 • Изгубен имот
 • Пронајден велосипед